Index Vakbarát Hírportál

Az EP-elnöke Orbán Viktorral találkozott a Parlamentben

2018. június 4., hétfő 10:44

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt az Országházban fogadta Antonio Tajanit, az Európai Parlament elnökét. A megbeszélésen részt vett Paolo Barelli, az európai úszószövetség (LEN) elnöke is, aki a LEN kongresszusára érkezett Budapestre. A felek a sporttal kapcsolatos eszmecserén túl aktuális európai politikai témákról is tárgyaltak, elsősorban az EU következő költségvetési ciklusáról. Ennél több nem derült ki a megbeszélésről.

A LEN-kongresszuson Tajani először a sport fontosságáról szólt, amely szerinte az ősi idők óta egy a kultúrával és a békével. „A sport a határokon átívelő csodálatos tevékenység, egyszersmind az ember saját határainak feszegetéséről is szól" – mondta az Európai Parlament elnöke, aki hozzátette: a sportszektor az Európai Unió GDP-jének három százalékát állítja elő évente, öt és fél millió embernek ad munkát, és kiemelkedően fontos az egészség javításában is.

„A LEN-nek köszönhetően az úszás egyre fontosabb sportággá válik Európában, ugyanakkor azt is tudjuk, az úszósport nem csupán az egészség szempontjából fontos, de életmentő képesség is. Éppen ezért teljes mértékben támogatom a LEN új programját" – jelentette ki Tajani, aki meghívta a szövetség képviselőit Brüsszelbe, hogy az EU döntéshozói előtt is mutassák be kezdeményezésüket.

„Számtalan igen fontos, sporthoz kapcsolódó program fut az Európai Unióban, amelyek költségvetését éppen megduplázni készülünk a következő ciklusban, úgy gondolom, ebből a támogatásból a LEN programjának is részesülnie kell" – zárta beszédét az EP elnöke. (MTI)

Rovatok