Index Vakbarát Hírportál

Rigai háztűz, hét halott

2009. november 8., vasárnap 14:20

Hét ember meghalt és kettő megsérült egy lakóházban keletkezett tűzben Riga keleti részén, közölte vasárnap a lett mentőszolgálat. Inga Vetere, a szolgálat szóvivője elmondta, hogy öt nő és két férfi esett a lángok áldozatául a háromszintes téglaépületben szombat éjjel. Nyolc másik személyt, köztük három gyermeket és egy újszülöttet sikerült a tűzoltóknak kimenteniük a házból.

A szóvivő közölte még, hogy az eddigi feltevések szerint a tűz egy üresen álló, egyébként kábítószeresek által látogatott lakásban keletkezett a második emeleten, és gyorsan terjedt a falépcsős házban. A halálos áldozatok mind a tetőtéri lakásban tartózkodtak. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot, nem zárva ki a gyújtogatást sem.

A Baltikumban az utóbbi években telente megint előfordulnak sok áldozattal járó épülettüzek, amelyek oka többnyire hibás fűtőberendezés, nyílt láng használata vagy alkoholfogyasztással összefüggő figyelmetlenség. A lett kormány a gazdasági válságra való tekintettel bejelentette, hogy tervei szerint ezen a télen akár százezer lakást is ingyen lát el árammal.

Rovatok