Index Vakbarát Hírportál

Nem lettek öngyilkosok a szektások

2010. szeptember 20., hétfő 01:11

Egy parkban imádkozva találtak rá vasárnap annak a keresztény szektának a tagjaira, akiknek felkutatására nagy erőket mozgósítottak a kaliforniai hatóságok, mert hátrahagyottt búcsúleveleik alapján úgy gondolták, hogy csoportos öngyilkosságra készülhetnek.

A 13 salvadori bevándorló - köztük nyolc 3 és 17 év közötti gyerek - egy közös ima után szombaton délután tűnt el Palmdale-ből. Búcsúüzeneteikben a csoport tagjai ugyan nem használták az öngyilkosság kifejezést, de azt megírták, hogy hamarosan a mennyországba jutnak, ahol találkoznak majd Jézussal és elhunyt szeretteikkel.

A rendőrséget két eltűnt szektatag férje értesítette. A csoport, melynek vezetője a 32 éves Reyna Marisol Chicas, több gépkocsival indult el ismeretlen célja felé.

A két férj szerint a szekta tagjai agymosáson estek át. Az eltűnt csoport valamennyi felnőtt tagja nő, fél évvel ezelőtt egy hasonló kirajzást tervezett. Akkor egy nagyobb földrengésre vagy valamilyen más természeti csapásra vártak, de az egyik tag elárulta a tervet és a kultikus utazás elmaradt. A titok elárulóját Chicas kizárta a csoportból.

A rendőrség nagy erőkkel, helikopterek bevetésével kutatott az eltűntnek vélt személyek után, amihez a lakosság segítségét kérte. Megtalálásukkor a csoport tagjai semmit sem tudtak arról, hogy keresik őket, mi több, dühösen reagáltak az országosan nagy port felvert vaklármára. A hatóságok bűncslekményre utaló jelet nem találtak.

Rovatok