Index Vakbarát Hírportál

Újabb két embert vettek őrizetbe Fehéroroszországban

2011. április 14., csütörtök 18:03

Két személyt őrizetbe vettek Fehéroroszországban csütörtökön a hétfői minszki metrórobbantás miatt, és ezzel ötre emelkedett a 12 halálos áldozatot és több mint 200 sebesültet követelő merénylet miatt lefogottak száma.

Andrej Sved főügyész-helyettes elmondta, hogy minden letartóztatott fehérorosz állampolgár, harminc évnél fiatalabb és büntetlen előéletű. További adatot nem közölt róluk és cselekedetük lehetséges mozgatórugóiról sem nyilatkozott, csupán annyit közölt, hogy folynak a kihallgatások.

Aljakszandr Lukasenko fehérorosz elnök korábban célzott rá, hogy a robbantás mögött ellenzékiek állhatnak, és leszögezte, hogy minden gyanús személyt ki kell hallgatni.

Ellenzéki körökben attól tartanak, hogy a merényletet Lukasenko hatalma megszilárdítására használja fel. Miután néhány internetes oldalon megjelent a feltételezés, miszerint a robbantás kapóra jöhet a hatóságoknak, az állami televízió kirohanást intézett ellenük, Grigorij Vasziljevics főügyész pedig kijelentette, hogy "rendet kell teremteni" bizonyos internetes oldalaknál.

Rovatok