Index Vakbarát Hírportál

Az osztrákok megépítik a 8-as út folytatását az A2-es autópályáig

2015. február 13., péntek 13:02

Az útépítésnek köszönhetően várhatóan nőni fog a kamionforgalom a 8-as főúton, de a magyar oldalon 2020-ig nem tervezik a fejlesztést.

Az osztrák közlekedési minisztérium jóváhagyta az S7-es gyorsforgalmi út megépítését, írja a Nyugat.hu. A 14,8 km hosszú út az  A2-es autópálya rugersdorfi leágazójától indul, és Fürstendeld mellett elhaladva Heiligenkreuzig tart. Az új útszakasz, aminek megépítése hamarosan megkezdődik, közelebb hozza Grazot, a grazi repülőteret és Stájerországot a burgenlandi ipari parkhoz, és a rábafüzesi határátkelőhöz, ahol a 8-as főúthoz csatlakozik majd. 

A magyar oldalon a 8-as főút fejlesztésére és négysávosítására már készültek tervek, de hiába került szóba, hogy 2014-15-ben elindul a munka,  a legújabb hírek szerint 2020 előtt nem kezdődik meg a a főút felújítása. Az S7-es gyorsforgalmivá fejlesztése azonban megnövelheti a teherszállítást, vagyis a kamionforgalmat ebben az irányban, hiszen ez az útvonal Stájerország, Ausztria nyugati területei, sőt, Olaszország felől is rövidebb lesz Nyugat-Magyarország irányába, mint az M1-es autópálya felé vezető út. A 8-as főút mellett élőknek nagyobb kamionforgalomra kell majd számítaniuk, de  az S7-es fejlesztése előbbre hozhatja  a 8-as főút felújítását is.

Rovatok