Index Vakbarát Hírportál

Eladó a Keresztapa nyitójelenetének színhelye

2010. december 5., vasárnap 17:32

Közel hárommillió dollárért (600 millió forintért) eladó az a ház, amelyben Keresztapa című Oscar-díjas film nyitójelenetét, az esküvőt vették fel csaknem négy évtizede.

A New York-i Staten Islanden álló nyolc hálószobás Tudor-épületet ugyanazok a tulajdonosok árulják, akik annak idején Marlon Brandónak, Al Pacinónak és a rendező Francis Ford Coppolának nyitottak ajtót. Az 580 négyzetméteres, 12 helyiségből álló ház földszintjén egy angol kocsma van berendezve, valamint négy garázs és az elengedhetetlen úszómedence is az épület tartozékai.

Az 1972-ben készült filmben Carlo Rizzit játszó Gianni Russónak, aki maga is Staten Island lakója, komoly szerepe volt abban, hogy végül ezt a házat választotta ki az esküvő helyszínéül Albert Ruddy, a Paramount filmstúdió producere.

A film Connie, Don Corleone lányának menyegzőjével kezdődik. A Corleonét alakító Brando szájából itt hangzik el a híres mondat: "Olyan ajánlatot teszek majd neki, amit nem tud visszautasítani". Az idézet az Amerikai Filmintézet által öt éve összeállított száz legjobb filmidézet ranglistáján a második helyen szerepelt.

A minden idők legjobb filmjei között számon tartott Keresztapa három Oscar-díjat kapott, az egyiket Brandónak ítélték oda, aki azonban nem vette át. A színész az Amerikában - és különösen Hollywoodban - a bennszülött amerikaiakat sújtó diszkrimináció miatt utasította vissza az Amerikai Filmakadémia díját.

Rovatok