Index Vakbarát Hírportál

Depardieu kamu lakcímet kapott Oroszországban

2013. február 22., péntek 11:57

A helyi önkormányzat illetékese szerint az orosz állampolgárságot megszerző Gérard Depardieu hivatalosan a mordvinföldi Szaranszkban lakik majd, egészen pontosan egy Demokrácia utcai lakásban. Mármint papíron.

A francia filmsztárnak orosz állampolgárként oroszországi lakcímmel kell rendelkeznie. Egy régi barátja, Nyikolaj Borodacsev, az orosz filmarchívum igazgatója segített neki elintézni a dolgot úgy, hogy a francia sztárt bejelentette a szaranszki Demokrácia utcában lakó rokonaihoz. Depardieu nem vette meg a lakást, csak oda lesz bejelentve, állítja a forrás.

A magas franciaországi vagyonadó elől menekülő 64 éves színész január elején kapott orosz állampolgárságot Vlagyimir Putyin orosz elnöktől. Depardieu ebből az alkalomból dicsérte az oroszországi demokráciát és becsmérelte az orosz ellenzéket, amely viszont őt bírálta a szerinte hiányos orosz demokrácia felmagasztalásáért.

Borodacsev január közepén azt mondta, hogy a francia filmcsillag egy igazi, szép orosz faház felépíttetésére kért őt Szaranszkban, azt viszont nem tudni, hogy ez melyik utcában áll majd.

Rovatok