Index Vakbarát Hírportál

Eszenyi Enikőt nem érdekli Stohl múltja

2013. május 3., péntek 09:27

Nem csak Stohl András megy a Vígszínházba a következő évadtól hanem Alföldi Róbert is rendezni. Eszenyi szerint Stohl kitűnő színész, és csak ez számít.

Eszenyi Enikő bemutatta Stohl Andrást a Vígszínház társulatának. Stohl úgy érzi, kemény munka lesz a beilleszkedés - írja a Blikk. Mint arról az Indexen is szó volt, Stohl András már hónapok óta tárgyalt Eszenyivel, amikor váratlanul Vidnyánszky Attila is jelezte, mégiscsak ajánlana neki szerződést a Nemzeti Színházban. Stohl András azonban végül úgy döntött, a Vígszínházban folytatja karrierjét.

Eszenyi a Blikknek elmondta, őt nem érdekli Stohl múltja, csak az, hogy tehetséges színészeket hozzon a színházba, akik a nézőknek is megfelelnek. A Bllikkel elentétben azonban a Bors azt írja, Eszenyi szégyelli Stohl Andrást, hiszen hiába kérték őt a fotósok, nem volt hajlandó a színésszel közös képen mutatkozni. Eszenyi később a Borsnak azt mondta, azért nem akart közös képet Stohllal, hogy a "rosszindulatú cikkekhez ne használhassák fel a képeket". Stohl jelenleg is keményen dolgozik, a szintén Alföldi rendezte Mephisto főszerepére készül, amit május 10-én mutatnak be. A színész szerencsésnek tartja magát, hogy ennyi munkája van, mint elmondta, jelenleg családjával is szinte csak a színházban tud találkozni.

Stohl András a HVG-nek adott interjújában elmondta, nagyon nehéz volt meghoznia a döntést, hiszen 12 éve van a Nemzetiben megszokta és megszerette. Tulajdonképpen Vidnyánszky ominózus kijelentése miatt akart távozni, miszerint egy színész nem lehet hiteles, ha eladja magát a kereskedelmi tévéknek. Stohl azonban elmondta, becsüli Vidnyánszkyban, hogy ezt a kijelentését megbánta és bocsánatot kért, sőt végül azt is szerette volna, ha Stohl ott marad a Nemzetiben. De ő végül, részben Alföldi Róbert miatt is, inkább a Vígszínház mellett döntött. A színész elmondta, szerinte Vidnyánszky az egyik legmeghatározóbb szakember, és nagyon drukkol, hogy jó színházat csináljon.  

Nem csak Stohl megy a Vígbe, hanem a Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert is, aki a következő évadtól rendezni fog a színházban, első darabja a Danton halála lesz, amelynek főszerepét szintén Stohl alakítja. Emellett számos kezdő színész is csatlakozik a társulathoz, mert Eszenyi Enikő fontosnak tartja a pályakezdők támogatását, mondta el a stop.hu-nak.

A következő évadban a Vígszínház több különleges bemutatóval készül, színpadra viszik például Arany János Toldiját, ami már nagyon régen nem volt bemutatva. Emellett az első világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából készülnek egy három nyelvű, szlovák, cseh, magyar darabbal is, melyet Robert Wilson, kortárs amerikai rendező állít majd színpadra. A színházak éjszakáján a Vígszínház számos programmal, köztük a Csárdáskirálynő nyilvános főpróbájával várja az érdeklődőket.

Rovatok