Index Vakbarát Hírportál

A rajongók kampányolnak Eszenyiért

2013. szeptember 9., hétfő 10:09

Már több mint ötezren csatlakoztak a Facebookon az Újra Eszenyit! csoporthoz, amely azt szeretné elérni, hogy a következő öt évben is a színésznő vezethesse a Vígszínházat. Bár az oldal augusztus vége óta létezik, a támogatók száma az utóbbi napokban nőtt meg jelentősen.

"A Fővárosi Közgyűlés fog dönteni arról, hogy Eszenyi Enikő folytathatja-e, és lehet, hogy az Újra Eszenyit! kampány semmilyen befolyással nem lesz a döntésre. De elképzelhető, hogy kellően sok támogató hatással lehet rá. Használjuk ki a közösségi oldalak, és ezen belül különösen a Facebook lehetőségeit, és nyilvánítsunk véleményt, mutassuk meg, hogy mi még hiszünk a kultúra függetlenségében!" - írják az oldal készítői.

Csütörtökön hallgatta meg a szakmai bizottság a Vígszínház (és egy másik bizottság az Operettszínház) vezetésére jelentkezőket, azaz az eddigi igazgató Eszenyi Enikőt és Balázs Pétert, a szolnoki Szigligeti Színház vezetőjét. Néhány nappal később kiszivárgott, hogy 3-3 szavazatot kapott mindkét pályázó. Ketten szavaztak nemmel Eszenyire, ketten tartózkodtak Balázs Péter esetében. A bizottságban a szakma képviselői (Bodrogi Gyula, Piros Ildikó, Csiszár Imre, Reviczky Gábor és Csőre Gábor) mellett önkormányzati és minisztériumi képviselők is szavazhattak.

A Fővárosi Közgyűlésnek a bizottsági vélemény figyelembe vételével két hónapon belül kell döntést hoznia.

Rovatok