Index Vakbarát Hírportál

Holnap mindenkit a Vígszínházba várnak

2013. szeptember 13., péntek 11:58

Szombaton déltől mindenkit vár a Vígszínház, hogy a színészekkel, rendezőkkel együtt ünnepelje a közönség az évadkezdést.

A VÍGnapon a Nagyszínpadon déltől vígszínházi titkokat ismerhet meg a közönség, bemutatót kapnak a színészek "jelmezekkel és kellékekkel vívott mindennapos harcairól". Eszenyi Enikő igazgató vezetésével Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza és Kern András szórakoztatja a nézőket.

De szó lesz a Popfesztivál 40 című új vígszínházi bemutatóról és lesz egy beszélgetés az egykori előadás szereplőivel. Többek között Almási Éva, Balázsovits Edit, Tahi Tóth László és Mészáros Máté várja a közönséget, de beszélget és énekel Kútvölgyi Erzsébet, Egri Márta, Lukács Sándor, Hegedűs D. Géza és Harangozó László is.

A Házi Színpadon Weöres Sándor verseket és dalokat mutatnak be a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, az alagsori büfében pedig csokoládékészítés lesz a "Babaarcú Démonnal", vagyis Hegyi Barbarával. A fotósarokban bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a Vígszínház művészeivel, a VÍGböngészdében pedig régi műsorfüzetek, példányok, plakátok és más színházi ereklyék között válogathatnak a látogatók.

Lesz még zenés-táncos színházi vetélkedő a Víg fiatal színészeivel és a közönséggel és személyes idegenvezetéssel bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig. Csoportot vezet: Balázsovits Edit, Borbiczki Ferenc, Dengyel Iván, Fesztbaum Béla, Gilicze Márta, Gombár Mari, Halász Judit, Harkányi Endre, Hegedűs Barbara, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Héjj János, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Járó Zsuzsa, Kálid Artúr, Karácsonyi Zoltán, Kerekes József, Kern András, Tahi Tóth László, Varju Kálmán, Várnai Péter és Venczel Vera is.

VÍGfutás néven színházi akadályversennyel egybekötött futóversenyt is rendeznek Csőre Gábor és Molnár Áron vezetésével. Este a Nagyszínpadon Vígszínházi mesék címmel versek, dalok és emlékek hangzanak el a Vígszínházról. Mesél többek között Almási Éva, Ascher Tamás, Bálint András, Bereményi Géza, Bródy János, Benedek Miklós, Cserhalmi György,Dés László, Egri Márta, Epres Attila, Fábry Sándor, Geszti Péter, Gothár Péter, Jordán Tamás, Kálid Artúr, Kentaur, Kepes András, Kiss Tibi (Quimby), Koltai Lajos, Kőszegi Ákos, Kulka János, Lang Györgyi, Lévai Balázs, Mácsai Pál, Mészáros Márta, Molnár Piroska, Nagy Ervin, Novák Péter, Oszter Sándor, Sándor Pál, Seress Zoltán, Spiró György, Szász János, Szikora János, Szinetár Dóra, Szinetár Miklós, Szirtes Tamás, Verebes István, Závada Pál, Zorán.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Vígszínház vezetésére Eszenyi Enikő jelenlegi igazgató mellett Balázs Péter, a szolnoki színház igazgatója pályázik. A szakmai bizottságban meghallgatásuk után 3-3 szavazatot kapott Eszenyi és Balázs is. A végső szót a Fővárosi Közgyűlés mondja ki.

Rovatok