Index Vakbarát Hírportál

Vegye meg Han Solo pisztolyát!

2013. december 2., hétfő 14:55

Legalább kétszázezer dollárt, azaz több mint 44,6 millió forintot ér az a játékpisztoly, amellyel Han Solo, vagyis Harrison Ford puffogtatott a Star Wars több részében is, írja a Guardian. A német Mauser C96 mintájára készült, DL-44-es típusra módosított fegyvert most egy online aukciós oldalon hirdetik, december 21-én cserél gazdát.

A pisztoly az 1980-ban készült A birodalom visszavág és az 1983-as A Jedi visszatér című filmben tűnt fel. Szinte az összes jelenetben szerepel, amelyben Ford is, habár a közelebbi képeken egy igazi, tüzelésre alkalmas fegyver látható. A különösen értékes tárgy legemlékezetesebb jelenete, amikor A birodalom visszavágban Darth Vader az erőt használva üti ki Han Solo kezéből, A jedi visszatérben pedig az, amikor Han egy rohamosztagossal birkózik, hogy visszaszerezze, miközben a birodalom összecsap a lázadókkal Endornál. Ezt a darabot egyébként Mark Hamill is használta az 1980-ban készült részben.

Solo fegyvere gyantából készült, és ugyanabban a formában öntötték ki, amelyben az 1977-es film kellékét. A 200-300 ezer dollár értékű pisztoly ugyanazt a sorszámot viseli, mint elveszett elődje. Mostanáig egy gyűjtő tulajdona volt, aki korábban a Lucasfilmnél dolgozott. Valószínűleg ez az egyetlen DL-44-es, amely magánkézben van.

Luke Skywalker, vagyis Mark Hamill fénykardja 2008-ban hasonló áron, 240 ezer dollárért kelt el.

Rovatok