Index Vakbarát Hírportál

Megölik Rozsomákot

2014. április 28., hétfő 16:00

Kiírják a képregényekből a világ egyik legnépszerűbb szuperhősét, Rozsomákot, vagyis ahogy a filmekben hívják, Farkast. A Marvel szerint a karakter halála az egész képregényes univerzumra hatással lesz, de szerintünk semmi másról nincs szó, mint az eladások növeléséről, hogy aztán pár hónappal később visszahozzák a karaktert.

Miután két év alatt kétszer is megölték Pókembert, a Marvel idén ősszel egy másik nagyon fontos karaktert, Rozsomákot (filmekben Farkas) is kiírja a képregényekből, adta hírül az Entertainment Weekly. A nyáron kezdődő 3 Month To Die sorozatban elveszik Rozsomák öngyógyító-képességét, a történet pedig szeptemberben a meglehetősen konkrét elnevezésű Death of Wolverine-ben (Rozsomák halála) végződik. 

A Marvelnél azt mondják, hogy Rozsomák 40 éves karrierje során minden esetből győztesként került ki, ezért ideje már, hogy valaki végleg győzedelmeskedjen felette. Charles Soule, egy viszonylag új arc írja a történetet, aki felkészülésként olyan köteteket olvasott végig, mint a Chris Claremont és Frank Miller-féle japán történet, a zseniális Weapon X sztori vagy az Old Man Logan.

Ugyebár a képregényvilágban a halál gyakorlatilag semmi komolyat nem jelent, gyakran ölnek meg fontos karaktereket, amivel hetekre megnövelik az eladásokat, majd pár hónappal, esetleg évvel később visszahozzák a szereplőt. Pókemberről sem gondolhatta senki komolyan, hogy majd Peter Parker tényleg örökre eltűnik, ahogyan Rozsomákot is felélesztik majd jövőre, mégiscsak az egyik legnépszerűbb szuperhősről van szó. 

Persze a Marvelnél esküdnek, hogy permanens halálról van szó, ami kihatással lesz az egész képregényes univerzumra. Ebben mondjuk biztosak vagyunk, hiszen ott Rozsomák tagja a Bosszúállóknak, és ő igazgatja az mutáns iskolát, ahol a jövő kis X-Menjeit nevelgetik.

Rovatok