Index Vakbarát Hírportál

Milliókra perelik a producerek a rákos színésznőt

2014. április 28., hétfő 16:35

Matthew Lombardo szövegíró és a Looped című Broadway show producerei kétmillió dollárt követelnek Valerie Harper színésznőtől, amiért szerintük a nő eltitkolta előlük súlyos betegségét, írja a Gawker. Haper régóta játszik a Broadway-n, annak ellenére, hogy 2009-ben tüdőrákot diagnosztizáltak nála. A színésznő azonban felgyógyult a betegségből, és visszatért a munkába.

2012-ben aztán a Looped rendezőjének a próbákon tűnt fel, hogy Harper egyre gyakrabban téveszt vagy felejt el sorokat, ezért a színésznő újabb orvosi vizsgálatra ment. Kiderült, hogy ezúttal agydagadata van, ráadásul olyan előrehaladott állapotban, ami már aligha gyógyítható. Az orvosok szerint a színésznőnek csak hónapjai lehetnek hátra. Ezt a hírt idén márciusban hozták nyilvánosságra. "Nem gondolkozom a halálon, azzal foglalkozom, hogy itt legyek" - mondta Harper a People magazinnak.

Amikor kiderült az újabb betegsége, kiszállt az előadásból.  A producerek nem akarták kifizeni a gázsiját, ami szerinte járt volna neki a próbaidőszakra, ezért beperelte őket. Most viszontperelték kétmillió dollárt követelve tőle. Azzal vádolják ugyanis, hogy hosszú ideig titkolta a betegségét, és jelentős pluszköltséget okozott azzal, hogy egyik másik színésznőt kellett szerződtetni helyette. Sőt, Matthew Lombardo azt állítja, hogy ő arról sem tudott, hogy a színésznőnek korábban tüdőrákja volt, mert ez csak akkor derült ki számára, amikor elolvasta az önéletrajzát. 

A 74 éves Hapert a magyar közönség főleg a Született feleségekből ismerheti.

Rovatok