Index Vakbarát Hírportál

A Capa Központ kapta az üresen álló Tivoli színházat

2014. július 1., kedd 15:15

Egy emelettel lejjebb költözhet a központ a Nagymező utcai házban.

Hétfő este a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag megszavazta, hogy a Robert Capa Központ  veheti bérbe a két éve üresen álló Tivoli Színházat, írja a nol.hu.

A Nagymező utca 8. alatti több mint 800 négyzetméteres ingatlan tavaly decemberig a Thália Színházhoz tartozott, noha a Kamaraszínház használta. Ennek megszűnése után több terv volt az épülettel, végül az Emberi Erőforrások Minisztériuma két éve szüntette meg a Budapesti Kamaraszínházat finanszírozás hiánya miatt. 

Az Emmi februárban arra kérte a fővárost, hogy a tulajdonában lévő ingatlannal segítse a Robert Capa születésének 100. évfordulójára alapított állami kortárs fotográfiai központot. A közgyűlési rendeletek értelmében mellőzhető a versenyeztetés, ha a hasznosítás jogszabályban előírt állami vagy önkormányzati feladatot ellátó gazdasági szervezet javára történik. Ennek a kritériumnak a Capa Központ megfelel, írja a nol.hu.

A Fővárosi Közgyűlés kedvezményes bérleti díjat, 1,1 millió plusz áfa összeget alapított meg, a piaci 1,6 millió plusz áfa helyett. 

Rovatok