Index Vakbarát Hírportál

A Balatont is ellepik a cirkuszosok

2014. július 11., péntek 10:04

Magyarország több pontján egyszerre kezdődik szombaton a Cirkuszok Éjszakája című rendezvénysorozat. Budapesten és a Balaton partján is találkozhat a közönség a magyar cirkuszművészet szórakoztató alakjaival.

A Cirkuszok Éjszakája a Magyar Cirkuszművészeti Tanács és a nemzeti cirkuszvállalat, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) közös akciója a magyar cirkuszművészet népszerűsítéséért. A helyszínek idén a Fővárosi Nagycirkusz, a balatonlellei Magyar Nemzeti Cirkusz, a balatonfüredi Eötvös Cirkusz és a siófoki Exit Cirkusz lesznek.

Az idén 125 éves Fővárosi Nagycirkuszban archív felvételekkel fogják felidézni az elmúlt évtizedek cirkuszművészeinek produkcióit. Szerepelni fog a műsorban így a Jászai-díjas Axt László trapézakrobata, Simon Árpád kézegyensúlyozó, Donnert László lovasakrobata vagy éppen Zsilák György zsonglőr. 

A budapesti cirkusz azonban nemcsak a múltat szeretné bemutatni aznap este, hanem a jelent is, a Circus Classicus műsorban a nézők láthatják Eichter Flórián lovas- és elefántszámait, Hans Ludwig Suppmeier tigrisidomár művészetét, a Baross Imre Artistaképző fiataljainak nemzetközi karrier előtt álló deszkaakrobata számát, a Bazan Sisters egyensúlyozó produkcióját, az elmúlt hónapokban Budapesten is sztárrá váló brazil Super Silva hajmeresztő plafonakrobata mutatványát, és persze a nagy slágerprodukciót, a Halálkereket. A műsort az Orpheum Hungaricum-varieté zárja.

A balatonlellei Magyar Nemzeti Cirkusz elefántokkal, bohócokkal, gumitestű íjásszal, zsiráffal és Gregor Bernadettel készül, a balatonfüredi Eötvös Cirkuszban Király Viktor lesz a sztárvendég a porondon megelevenedő kalózlegendákhoz. A siófoki Exit Cirkuszban majomparádéval, lesz Pirner Alma légtáncbemutatójával és Varga Viktorral várja a látogatókat.

Rovatok