Index Vakbarát Hírportál

Szeretlek, Gundel Takács Gábor!

2014. szeptember 6., szombat 18:15

Milliók ünnepelték a Közmédiát a Millenárison. Volt minden: Borbás Marcsi, óriás tévémaci, Putyin, pápák, kicsik, nagyok és bulizni vágyó fiatalok. Az időjárás is kellemesen alakult, minden tökéletes volt, reméljük jövőre nemcsak egy napba zsúfolják ezt a sok remek programot.

Csordulásig megtelt a budapesti Millenáris Park, ahol a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartotta a Közmédia Napját. Az egész napos ünnepséget tavaly rendezték meg először, a nagy sikerre való tekintettel nem volt kérdés, hogy idén is megtartják.

A Közmédia összes nézője, hallgatója és rajongója ott volt, ha fizikálisan nem is, lélekben biztosan. Lehettek vagy kétmillióan. Vagy tíz-, netán 15 millióan. Szerencsére az időjárás is kegyes volt az ünnepelni vágyókhoz, a nyárias meleget egy kis szellő tompította, a fátyolfelhők pedig megóvták az embereket a napszúrástól.

A rendezők kiválóan ráéreztek az emberek ízlésére, gyakorlatilag minden létező helyen kígyóztak a sorok:

és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mi minden tetszett a kilátogatóknak, de vegyük szépen sorjában.

A Sport- és Kulturális Színpadon változatos beszélgetések voltak az orosz elnök, Vlagyimir Putyinon, Szijjártó Péteren és a kurdokon át Erdei Zsolt bokszbemutatójáig. A nemzet „Madara” annyira meghatódott az előadására összesereglett tömegtől, hogy a következő, mindenkinek erőt adó sorokkal búcsúzott:

Azért értem el, amit elértem, mert az mindig szívből jött...bocsánat

A kulturális színpadon interaktív programok is voltak, a nézők pedig értékes nyereményekkel gazdagodhattak, ha tudtak válaszolni egy kérdésre. Például, aki megmondta, hogy „melyik webes környezetben lehet 3D-s tárgyakat tervezni”, az kapott egy vadonatúj MTVA-s tollat.

A Közmédia Rajongói számos Nagyon Jó Közmédiás Relikviát gyűjthettek. MTVA-s pólót több színben és méretben lehetett venni, én 1500 forintért vásároltam egy jó minőségű zöld darabot, azt hiszem fel sem fogom venni, hanem kiteszem a falra, a lakás legnapsütöttébb szobájába, épp szemben a tévével.

A rendezvény célja az volt, hogy közelebb hozza az embereket a Közmédiához. Ez pompásan sikerült, például az autogramsátornak hála, ahol reggeltől estig dedikáltak a kedvencek. Csak néhány név közülük: Borbás Marcsi, Csiszár Jenő, Jakupcsek Gabriella, Szente Vajk és Gundel Takás Gábor. Az ország Gundija még az Index.hu szerkesztőségének is aláírt egy arcmásával ellátott emléklapot, még egyszer nagyon köszönjük!

A fővárosi Molnár Jánosné is nagyon hálás volt a Közmédiának ezért a remek alkalomért.

A tavalyiról sokat hallottam, idén végre el is tudtam jönni. Nagyon örülök, mert itt olyan emberekkel találkozhatok, akiket csak a tévében látok. Mindegyiket szeretem, mindenkiben találok valami érdekeset. A kedvenc műsorom talán a Havas a pályán az ATV-n. Ha most itt lenne, csinálnák egy kompromittáló képet

- mondta nevetve Molnárné. Olyan is akadt azért, akinek jutott egy kis üröm is az örömébe. Kovács Lajos már több, mint fél órája várt Pálos Atyára, de a tiszteletest már fél órája szóval tartotta egy úr, aki Kovács szerint nem tudja abba hagyni a mondókáját. „Ha nem megy el magától, el fogom küldeni” – mondta Kovács, aki nagyon szerette volna elmondani az atyának, hogy

a jelenlegi pápa alkalmatlan az egyház vezetésére, sokkal jobb volt Ratzinger. Én egyébként személyesen ismerem Erdő Péter bíborost, '43-ban bérmált a tiszteletre méltó Mindszenthy József

Kovács úrnak egyébként a Kívánságkosár a kedvenc műsora, a szívéhez legközelebb álló műsorvezető pedig Borbás Marcsi, akitől sikerült is egy autogramot szereznie a programfüzetére.

Ez a nap a családbarát programok jegyében telt, a szervezők gondoltak a kicsikre is, akik mini autókat vezethettek, mindenféle léggömböket kaptak, játszhattak a játszótéren és Süsü, a sárkánnyal is, akit alaposan meggyötörtek. Hiába, a mesehős is ember, így Süsünek egy idő után el kellett mennie picit pihenni.

Szatmári Gábor is a családbarát programok miatt jött ki fiával, Milánnal. Mint mondta, egyébként is érdekli a Közmédia, de most főleg a gyerek miatt volt ott. Nincs kifejezetten kedvenc műsora, Fábryt nagyon szereti, kérdésre válaszolva elárulta, hogy szerinte

Fábry jobb volt az RTL Klubon, de azért most is jó

A rendezvény a bulizni vágyó fiatalokat is megmozgatta, akiket még az sem tántorított el, hogy 650 forint volt a négydecis csapolt sör, akár a Sziget Fesztiválon (igaz, ott többet adtak ennyiért).

Balog Zita, Balog Boglárka és Molcsányi Dávid elsősorban a Szimfonik Live koncert miatt jöttek, ők már rutinos Közmédia Napjára járók.

Tavaly is voltunk, nagyon tetszett a hangulat, ez már egy ilyen éves program nekünk

- mondták, majd Molcsányi elárulta, mindent szeret a Közmédiában, a kedvence a Szeretlek, Magyarország című műsor, ami szerinte

tökéletes.

Ez a jelző a Közmédia Napjáról is elmondható, bár ha tehetek egy javaslatot a rendezőknek, jövőre nagyobb helyre szervezzék az eseményt, amit nem muszáj egy napba besűríteni, nyugodtan lehetne két- vagy még többnapos is, mert a Közmédiából sosem elég.

Rovatok