Index Vakbarát Hírportál

Brad Pitt túl híres esküdtnek

2014. december 19., péntek 15:18

Brad Pitt, Los Angelesi lakos a minap idézést kapott a helyi bíróságtól, hogy lesz szíves megjelenni egy esküdtválogatáson, mivel a haza szeretné felkérni, hogy legyen a 12 dühös ember egyike, pont úgy mint a postás, a handlé vagy akár a kéményseprő. A filmsztár pedig elbandukolt a bíróságra, és mint minden més ember, beült az esküdtjelöltek közé, de a végén mentességet kapott a szolgálat alól (ezt nagyon komolyan veszik arrafelé, ha hívnak, és nem mégy el, sitt lehet belőle), mert

túl híres.

Az amerikai jogrendszerben a vádnak és a védelemnek is van lehetősége az esküdtjelöltek közül kiszórni azokat, aki ilyen vagy olyan okból nem felelnek meg nekik . Pitt túl híres celeb ahhoz, hogy beüljön az átlagemberek közé, a tárgyalásból pedig a bulvársajtó nagyon hamar médiacirkuszt csinálna, így az ügyész inkább nem kért a szolgálataiból.

Nem ő az első, akit behívtak, Tom Hanks 2013 szeptemberében egy családon belül erőszak ügyében vett részt a törvényszék melójában, igaz, csak addig, míg az egyik ebédszünetben a vád képviselője el nem kezdett vele beszélgetni, ami szigorúan tilos, így felmentették a feladat alól. Sőt, Pitt is volt már esküdt, igaz, 2003-ban, amikor még nem számított olyan szupersztárnak, mint most.

Rovatok