Index Vakbarát Hírportál

Mégsem a Szigeten a legdrágább a kaja

2015. április 14., kedd 11:00

A No. 1 Currency nevű pénzváltó oldal összemérte, hogy mennyibe kerülnek a világ fesztiváljai, egészen pontosan mennyibe kerül bizonyos rendezvényeken a sör, az étel, az általános napi költség, a belépő ára és az út ára.

Az első, mint később megtudtuk, hibás adatok szerint a Sziget a lista tetején volt az egyik kategóriában, ugyanis a felmérés szerint átlag 9,3 fontba, azaz nagyjából 3800 forintba került egy étkezés.

Azóta kiderült, hogy a No. 1 Currency valamit elnézett, és pénzváltóként sikerült elrontania pont a váltást, ezért került a Sziget a kajaárnál az első helyre. Már helyesbítettek, így nem is a magyar fesztiválon a legdrágább az étel, hanem a Coachellán 9 fonttal, Budapesten valójában 3,5 fontba, azaz kicsivel több, mint 1400 forintba kerül egy adag, ezzel pedig a nyolcadik helyet foglalja el a Sziget.

Belépőben leelőz minket öt fesztivál (a legdrágább a Coachella 252 fonttal), az 1,6 fontos sörárral a lengyel Open'er és a belga Tomorrowland közé kerültünk. A 641 fontos összköltséggel a Roskilde lett a világ legdrágább fesztiválja, a Szigetre egy teljes út 518 fontba kerül, egy nap pedig 65 fontba. De inkább mutatom a Guardian infografikáját:

Persze ha esetleg még így is túl drágának tartanánk a sört, akkor ajánljuk a tavaly készült videónkat, amiben földön, vízen, levegőben próbálták kollégáink az alkoholt a fesztiválra csempészni:

Olcsó alkohol a Szigeten? Csempésszünk!

Rovatok