Index Vakbarát Hírportál

Rudolf Péter is budapesti díszpolgár lett

2015. június 19., péntek 14:39

Nyolc új díszpolgárt avattak ma a fővárosban: sportolók, művészek, tudósok részesültek az elismerésben.

Az elismerést Marton Éva Kossuth-díjas operaénekesnő, a nemzet művésze; Hámori József Széchenyi-díjas biológus; Portisch Lajos olimpiai bajnok sakkozó, a nemzet sportolója; Rudas Ferenc korábbi válogatott labdarúgó és sportvezető; valamint Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át Tarlós István főpolgármestertől. A szintén Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és színházigazgató Bálint András távollétében a díszpolgári címet fia, Bálint Dániel vette át.

Posztumusz elismerésben részesült Kerkápoly Endre Széchenyi-díjas mérnök és Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó. A kitüntetést gyermekeik - Kerkápoly Endre, valamint Varga Attila és Katalin Stadik - vették át. Tarlós István szerint a kitüntetettek mindannyian évtizedek kitartó munkájával teremtettek közösséget, maradandót alkotva mind szakmai, mind emberi értelemben.

Budapest mindig úgy fejlődhetett, hogy kimagasló személyiségek, hazafias elkötelezettségű emberek a közösség javára alkottak, munkálkodtak

- tette hozzá a főpolgármester. A díszpolgári címek adományozásáról a Fővárosi Közgyűlés képviselői áprilisban döntöttek, az elismeréssel együtt bruttó egymillió forintot kapnak a kitüntetettek.

Rovatok