Index Vakbarát Hírportál

Az alternatív zene egyenes út a terrorizmushoz

2015. szeptember 25., péntek 14:27

Ezt a pompás kijelentést nem egy mezei metálrajongó tette, hanem az ausztrál kormány, ami ezek szerint sokkal de sokkal távolabb van az ország fiatal lakosságától, mint azt bárki gondolta volna. A pompás propagandaanyagokkal lassan már orbáni szinten bánó ausztrál kormányzat ezen a héten adta ki a The Radicalisation Awareness Kit nevű kiadványát, ami magyarul kb. A radikalizálódás felismerésére szolgáló kiskáténak fordítanánk, de ha ezt a címet a magyar kormány egy esetleges későbbi projekthez lenyúlja, perelni fogunk.

A kiadványt Michael Keenan, az ország igazságügyminisztere láttamozta, és azért szabadította rá az ausztrálokra, hogy a tanároknak útmutatást adjon a radikális viselkedés korai felismeréséhez. A zseniális szövegben olyan kijelentések szerepelnek, mint például ez:

A környezetvédelmi, gazdasági, etnikai és szeparatista kérdések boncolgatása jel arra, hogy a diák rossz úton halad.

A többoldalas propagandaanyag egy Karen nevű, képzeletbeli ausztrál lány történetén keresztül mutatja be, hogyan lesz egy ártatlan lányból véres szájú ökoterrorista. Karen pompás családi környezetben nőtt fel, és nem vett részt semmilyen mozgalomban, míg be nem került az egyetemre, ahol az ifjúkori lázadást jobban túlzásba vitte, mint társai. Ennek első jele, írja a kiskáté, hogy Karen alternatív zenekarok koncertjeire kezdett el járni (bizony!), majd részt vett a diákönkormányzat munkájában, és magáévá tette a baloldali ideológiát (nem úgy!) 

Sejthetjük, hogy Karen sorsa itt meg is pecsételődött, az A.E. Bizottságot hallgató HÖK-ös kommunista lány képét akár máris meg is rajzolhatnánk, de a helyzet cseppet sem vicces, hiszen szegény lány elszigetelődik társaitól és családjától, és természetesen ökoterrorista lesz.

Pretty sure this sums up the Australian Government's knowledge on "Alternative Music" #FreeKaren pic.twitter.com/ZkNcV5qjNG

— Browny (@brownypaul) September 25, 2015

A kiadványt egyöntetű felháborodás fogadta az ausztráloknál, mert ők még nem találkoztak a internetkonzultációról szóló összefoglaló angol nyelvű változatával, vagy a kormánystratégia sikereiről beszámoló könyvecskével. A Twitteren pedig menten megjelent a #FreeKaren hashtag, hogy szegény Karen végre kiszabadulhasson  az ördögbotos környezetvédő hippik markából.

Rovatok