Index Vakbarát Hírportál

Kihagyott egy South Park részt a Comedy Central

2016. február 6., szombat 18:26

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a South Park című sorozatot sugárzó Comedy Central múlt héten kihagyta a legújabb, 19. évad 7. részét. A hatodik után a nyolcadikat vetítették le, közleményükben csak annyit írtak: 

Kihagyjuk most ezt a részt, mert olyan tartalma van, ami bizonyos emberek érzékenységét sértheti a mostani időszakban. De be fogjuk pótolni, ígérjük

A kihagyott epizódban − anélkül, hogy elspoilereznénk − nem heteroszexuális nindzsák és az Iszlám Állam terroristái is szerepelnek, sőt utóbbi szervezet kendőzetlen véleménye is a zsidókról. A csatorna a rész kihagyásáról minden bizonnyal az utóbbi időszak terrorcselekményei miatt dönthetett. 

A rajongók szerint a dologgal két probléma is van. Az egyik, hogy a részek összefüggnek, egymásból következnek, legalábbis részben, így látni kell mindet, hogy élvezhető legyen az évad. A másikat pedig olvasónk fogalmazta meg tömören: 

„Különösen ironikus, hogy a teljes évad meghatározó humorforrása pont a kényszeres politikailag korrektség, melyet mind a tíz részen át folyamatosan pellengérre állít a rajzfilm. Az már csak hab a tortán, hogy a magyar csatorna által önkényesen kihagyott 7-es részt követő 8-as rész témája a cenzúra..."

Megkerestük a Comedy Centralt sugárzó Viacom kommuniációs vezetőjét, Szűcs Lászlót, hogy megtudjuk: miért döntöttek így, mi a véleményük a fentebb említett kifogásokról, hogy kellett-e ehhez a döntéshez egyeztetniük a sorozat forgalmazójával, készítőivel, ha kellett, megtették-e, hogy mikor tervezik bemutatni a kimaradt részt stb.

Szűcs László hétfőre ígért teljes körű választ.

Rovatok