Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Elvis Presley orvosa, Dr. Nic

2016. február 26., péntek 15:38

Hosszan tartó betegség következtében 88 éves korában elhunyt Elvis Presley személyi orvosa, George C. Nichopoulos, írja az MTI. A görög származású Dr. Nic 11 éven át, egészen a zenész 1977-es haláláig kezelte a  Királyt.  

A Dr Feelgoodként is emlegetett orvos Presley halálát követően lett igazán ismert, miután megállapították, hogy 14 betegének, köztük Elvisnek és Jerry Lee Lewisnak, drogfüggőséget előidéző gyógyszereket írt fel. 1977-ben csak a Királynak több mint tízezer dózis narkotikumot, amfetamint, nyugtatót, altatót, hashajtót és hormonokat írt fel.

Dr Nicet emiatt felfüggesztették az orvosi tevékenység gyakorlásától, 1981-ben azonban felmentették. Egy 2009-es interjúban azt mondta, nem bánta meg egyetlen gyógyszer felírását sem, mert Presleynek mindre szüksége volt.

További érdekesség, hogy Nichopoulosról mintázták a Simpson család egyik szereplőjét, Dr Nick Rivierát. A karaktert az a Csupó Gábor alkotta meg, aki többek között a Fecsegő tipegőkön és a Jaj, a szörnyeken is dolgozott.

Rovatok