Index Vakbarát Hírportál

Budapesten van a legviccesebb magyar

2016. augusztus 26., péntek 18:36

Louis C.K. (született Louis Székely), mexikói-magyar származású, amerikai komikus, rendező, vágó, tévésorozat-készítő, és úgy általában multitálentum, jelenleg a világ egyik legjobb és legnagyobb kritikai elismerést kapó amerikai komikusa. Ő az első olyan,  nemzetközileg is ismert és elismert stand-up előadó, aki Budapesten is fellép. A Budapest Kongresszusi Központban holnap este nyolckor kezdődő előadására már rég elfogytak a jegyek, ahogy általában a stand-up-jaira szoktak.

Aki ismeri a munkásságát, mondjuk az HBO Lucky Louie és az FX Loius című vígjátéksorozataiból, esetleg a Horace & Pete című sorozatból, vagy éppen egész estés stand-up-műsoraiból, annak nem kell bemutatni iszonyú cinikus, önkritikus, semmilyen témát nem kerülő, néha önostorozó, de leginkább a társadalmunk valós és rém idegesítő jelenségeire rámutató humorát, ami miatt nem egyszer került bajba. A pályájáról itt írtunk részletesebben, most pár videóval illusztráljuk, mire számíthat az, akinek van jegye a holnap esti előadásra.

A Saturday Night Live című amerikai szórakoztató műsorban többször is szerepelt. Ezt a monológját a műsor történetének egyik legjobbjaként emlegetik:

Rá egy évre, a tavalyi évad utolsó adásában elég nagy botrányt kavart azzal, hogy szalonrasszizmussal és a pedofíliával is viccelt, pedig aki ebben ártó szándékot hall, annak komoly problémái lehetnek.

Egy 2004-es műsorában a gazdagokról és a szegényekről beszélt  a társadalmi egyenlőtlenségek visszatérő témák nála:

Végül itt egy Louie-ra oly jellemző részlet egy stand-upjából: egy olyan témát dolgoz fel és csavar ki a végletekig, ami első hallásra semmitmondóan piszlicsáré, de az ő előadásában mégis zseniális.

Louis CK a mobiltelefonokról és a repülésről

Louis CK előtt három amerikai stand-up-komikus lép majd fel, hiszen miért is ne, nemcsak a rockzenekaroknak jár a közönséget bemelegítő előzenekar, ugye. Egyikük Rachel Feinstein, aki a Last Comic Standing című komikus-tehetségkutató hetedik évadában a döntőig jutott, és már két egész estés, saját műsort is kiadott.

Joe Machit dettó a Last Comic Standingben fedezték fel, azóta szerepelt filmekben és Jimmy Fallon Late Night showjában.

A legkevésbé ismert a holnapi fellépők közül Joe List, ő a feltörekvő stand-up nemzedék egyik tehetséges tagja, rendszeresen szerepel klubokban és Cona O’Brien talkshowjában is feltűnt. 

Rovatok