Index Vakbarát Hírportál

Oszter Sándor cáfol és visszautasít minden vádat

2016. október 7., péntek 09:56

Oszter Sándor és társai összesen ötven millió forintot szerezhettek meg attól a bujkáló milliárdostól, akinek azt ígérték, elsimítják az ügyét, írja a Blikk. A Kossuth-díjas színész közben tagadja az őt ért vádakat, az állítja, megtévesztés áldozata lett.

A lovassportok iránt érdeklődő, szállítmányozásban is érdekelt vállalkozót egy szlovákiai panzióban vették őrizetbe a rendőrök 2014-ben, mert azt gyanították, hogy 600 millió forintnyi adót elmulasztott befizetni. Akkor már két éve körözték, Oszter és társai pedig az ígérték neki, hogy elsimítják az ügyét, kizáratják az eljárásból a közismerten keménykezű bírót, ha fizet.

Az ügyészség közben elkészült a vádirattal, amely azt állítja, hogy a színész megbízásából, K. Sándor ügyvéd nyilvános helyeken, benzinkutaknál és parkolókban találkozott a férfi feleségével, aki 5-10 millió forintnyi összegeket adott át neki. Úgy tudni, Oszterék nemcsak ígérgettek, hanem hosszú börtönévekkel és teljes vagyonelkobzással is ijesztgettek, hogy a vállalkozó és felesége biztosan fizessen, később pedig két másik ügyvéd is bekapcsolódott a történetbe.

"Volt olyan eset, amikor Oszter Sándor és társai a hírekből értesültek valamilyen nyomozati cselekményről, majd felhívták a bujkáló férfit, és azt állították, hogy a történtek azért alakultak úgy, ahogy, mert ők megakadályozták, hogy nagyobb baj legyen" – mondta a Blikk informátora.

A vállalkozó egy idő után megunta Oszterék követeléseit, a felesége pedig bejelentette az ügyet. A pénzek átadásáról így hang- és képfelvételek is készülhettek, valamint olyan telefonbeszélgetéseket is rögzítettek, amelyeken a gyanúsítottak a magas beosztású kapcsolataik igényeiről beszélnek. A megfigyelést követően a rendőrök egyszerre tartottak házkutatást öt különböző helyszínen, majd egymástól elkülönítve, egy időben hallgatták ki a feltételezett elkövetőket (köztük Osztert is), hogy ne tudjanak összebeszélni.

Közben Oszter Sándor képviselője a sajtóban megjelent hírekre reagálva péntek reggel közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a színész megtévesztés áldozataként keveredett az ügybe. "Egy nemzetközi szélhámos, aki magát filmproducernek adta ki, megtévesztette, és egy nagy horderejű film elkészítésével hitegette. A csalót elfogta a rendőrség és ez az ember terhelő vallomást tett többek között a színművészre is.

Oszter Sándor a leghatározottabban cáfol és visszautasít minden olyan nyilvánosságot kapott tényállítást, ami arra vonatkozik, hogy ő bűncselekményt követett el.

A leghatározottabban cáfolja és visszautasítja, hogy bárkinek jogellenes segítséget ajánlott volna fel, és hogy ezért bármilyen ellenértéket fogadott volna el" – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy Oszter Sándor jelen pillanatban a művészi munkájával van elfoglalva, például önálló estekre készül.

A színész felesége, Donatella Failoni ezalatt a Facebookon fakadt ki: "Kacsa, kacsa, kacsa! Sándornak azt mondta az az illető, aki csaló, és már börtönben van, hogy filmet akar vele csinálni. Így került a férjem a történetbe, de nem csinált semmi rosszat, fogalma sem volt, mi van a háttérben. Micsoda világot élünk! Szégyen és gyalázat!" – írta.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Blikket arról tájékoztatta, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt hét gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást. Az érintetteket "hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével, vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével és befolyás vásárlásának bűntettével” vádolják, és egyetlen esetben sem rendeltek el előzetes letartóztatást vagy házi őrizetet.

Rovatok