Index Vakbarát Hírportál

Újra elérhető a Népszabadság online archívuma

2016. december 13., kedd 18:14

Miután minden újságíró távozott a váratlanul bezárt Népszabadság szerkesztőségéből, és a kiadó közölte, hogy nem indítja újra a lapot, ismét elérhetővé vált a lap online felülete, a Nol.hu. A Mediaworks Zrt. az alábbi közleménnyel magyarázza a helyzetet:

"A Mediaworks vezetősége a Népszabadság megszüntetésére tett javaslatot tulajdonosának, az Opimus Press Zrt-nek, amely azt jóváhagyólag tudomásul vette. Az elmúlt hetekben a Népszabadság szerkesztőségének tagjai közös megegyezéssel távoztak a kiadótól. A kiadódöntése értelmében a nol.hu – tekintettel sajtótörténeti értékére – a továbbiakban ingyenes, bárki számára hozzáférhető archívumként üzemel majd."

A nyolc óra negyven nevű YouTube-csatornának a napokban jelent meg egy interjú Murányi Andrással, a Népszabadság utolsó főszerkesztőjével. Murányi arról beszél, hogy a lap elvesztését ugyanúgy élte meg, mint a szülei elvesztését. Két évtizedet töltött el a Népszabadságnál, ott tanult meg mindent - mondta. 

Majd arról is beszélt, hogy találtak olyan befektetőt, akinek lett volna pénze a Népszabadság újraindításához, gazdasági rációt is látott benne, azonban a nagyvállalkozó félt attól, hogy ha ezt megcsinálja, utána nyúl a hatalom, ráküldik a NAV-ot, a rendőrséget, és ezek után nem üzletelnének vele szívesen.  

Rovatok