Index Vakbarát Hírportál

Videó-újságírás képzést indít az Index és a MOME

2017. január 23., hétfő 17:40

Inkább vízszintesen tartod a telefonod, mint függőlegesen? (Vagy már újra függőlegesen?) Nem csak szépet, de komolyat is forgatnál a DSLR-eddel? (Vagy már MILC-eddel?) Bele akarsz látni a média működésébe, szívesen tanulnál a szakma aktív szereplőitől? Indul a MOME és az Index közös videó-újságírás képzése.

Az ország első átfogó videó-újságírás képzése

Az ország vezető kreatív ipari egyeteme, a MOME, és legnagyobb internetes portálja, az Index közös videó-újságírás tanfolyamot indít, amelynek célja lelkes szakemberek képzése a videó-újságírás és az online médiakommunikáció robbanásszerűen fejlődő területe számára.

Megvizsgáljuk, hogyan képes a korszerű videó-újságírás egyszerre szakítani a hagyományos televíziózás kötöttségeivel, és felülemelkedni a home-videók amatőrizmusán. A snapchat videóktól az online dokumentumfilmekig megvizsgáljuk, hogyan lehet maximalizálni a rövid videófilmek erejét, végigvezetve a hallgatókat a videók előkészítésének, forgatásának és szerkesztésének folyamatán.

Kiknek szól?

MOME <3 Index

A kurzus a MOME helyszínein, az index.hu szerkesztőségében, illetve terepen zajlik. A mentorok a MOME professzorai, vezető videó-újságírók és médiaszakemberek.

A képzés 2017. február 28-tól 14 héten keresztül, hetente kétszer, hétköznap esti órákban, és 6 alkalommal szombaton egész napos foglalkozás keretében zajlik majd. Hétköznap, kedden és csütörtökön az órák este 18 órakor kezdődnek.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők az online média és kommunikáció (portálok, médiaügynökségek, fotó- és videóügynökségek, vállalati marketing osztályok, civil szervezetek, innovatív termékfejlesztő cégek) dinamikusan fejlődő területén elsőként jelenhetnek meg célzott szakirányú képzettséggel.

Jelentkezz most!

A jelentkezési határidő 2017. február 5. éjfél.

Olvasd el a képzés részleteit, nézd meg a feltételeket és jelentkezz a tanfolyam honlapján:

open.mome.hu/video-ujsagiras

Rovatok