Index Vakbarát Hírportál

Nem keresik tovább a Hofi-szobor rongálóját

2017. június 8., csütörtök 11:38

Három hete letört Hofi Géza szobrának feje a Nagymező utcai Mikroszkóp Színpad előtt. Stremeny Géza szobrát, amelyen a halál tartja kezében Hofi Géza fejét, 2004-ben avatták fel a Nagymező utcában. A szobor feje az egyik éjjel tűnt el, mint kiderült, a fejet a közeli kávéházban őrzik, és erről bejelentést is tettek a kerületi önkormányzatnak.

A szobor alkotója azt mondta, hogy a vigalmi negyedből hazatartó fiataloknak kedvelt szokása volt belekapaszkodni a fejbe, és egy ilyen alkalommal megadta magát az anyag. A helyi önkormányzat a rongálás miatt akkor ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, és a szemközt lévő Budapesti Operettszínház kamerája rá is látott a szoborra, most azonban úgy tűnik, nem keresik tovább a tettest. A kamerák felvételeiből nem lehetett semmit megállapítani, ugyanis túl sokan voltak, így megszüntették a nyomozást - írja a Bors.

A javításra pályázatot hirdetett a Budapest Galéria, most három ajánlat közül választanak és jövő héten kijavíthatják a szobrot. A javítási költség akár félmillió forint is lehet.

Rovatok