Index Vakbarát Hírportál

Szombat éjjel 320 kiállítás vár látogatókat

2017. június 24., szombat 08:26

Országszerte körülbelül 320 múzeum, könyvtár, levéltár, közművelődési és más intézmény vár látogatókat szombaton a 15. Múzeumok éjszakáján - írja az MTI. A fesztivál kiemelt témája az értékőrzés, fővárosa pedig Debrecen.

A Múzeumok éjszakája szervezői idén két pályázatot is hirdettek: az intézmények A nap műtárgya kiírásra jelentkezhettek, a Be a múzeumba pályázatra pedig a látogatók küldhettek be fotókat; a legtöbb szavazatot kapott darabból kiállítási tárgy lesz szombaton.

Budapesten a programsorozat rendezvényei idén is egységes karszalaggal látogathatók, amely nemcsak a csatakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK múzeumi buszjáratai és az elektromos kisautó körjáratok. A látogatók már elektromos autóval is közlekedhetnek, melyet a GreenGo jóvoltából féláron, regisztrációs díj fizetése nélkül használhatnak. A BKV múzeumi körjáratai hét vonalon közlekednek, és kedvezményes áron lehet negyedéves bérletet váltani a BKK MOL BUBI használatához.

A MÁV több nagyvárosba 50 százalékos kedvezményt biztosít a vonatjegyek árából.

Rovatok