Index Vakbarát Hírportál

Magyar színésznők is elkezdték kiteregetni a színészvilág szennyesét

2017. október 14., szombat 13:44 | hat éve frissítve

A magyar színészvilágban is kezdi felütni a fejét a Weinstein-botrány nyomán a szexuális zaklatás témája: Sárosdi Lilla színésznő (Schilling Árpád rendező felesége) a Facebookján tett közzé nyilvános bejegyzést egy fiatalkori traumájáról, majd egy kicsivel később Sándor Erzsi is ugyanígy tett.

Sárosdi azt állítja, a posztban szereplő, meg nem nevezett híres színházi rendező és egy barátja orális szexre akarták rávenni egy autóban. 

A jelenleg az Örkény Színházban és a Dollár Papa társulatban játszó színésznő azt állítja, az eset 20 évvel ezelőtt történt. A rendező és barátja egy próba után (ahol nézőként volt jelen) elhívták kocsikázni, ő pedig először naivan megörült, hogy befogadta a színházi elit. 

Az autóban aztán a rendező elővette a nemi szervét, és arra kérte Sárosdit, "puszilja meg", mire ő elsírta magát. A rendező erre azt mondta, nekik vannak "ilyen fiatal barátnőik", akikkel eljárnak "szexelni egy jót", és biztatta a lányt, "lazuljon egy kicsit". Mikor ezek után sem volt hajlanadó kielégíteni a férfit, elhajtottak egy kietlenebb helyre, ahol a barátja maszturbálni kezdett Sárosdi mellett az ülésen. 

Szégyenkezve kértem bocsánatot nagyrendezőtől ,hogy megsértettem az ellenállásommal, mindenesetre nagyrendező megbántva szállt ki a kocsijából. "Vidd haza" - mondta sértődötten a kedves barátnak, és én nagyon szégyelltem magam, hogy nem tudtam megfelelni.

- írja a színésznő hozzátéve, hogy évek alatt sem csitult benne a harag, ha arra gondol, hogy az illető még mindig fiatalembereket tanít. A teljes poszt itt olvasható:

Néhány órával később egy másik magyar színésznő, Sándor Erzsi is csatlakozott Sárosdi Lillához, és közzétett egy történetet a múltjából. Sándor - aki színészkarrierje után újságíróként, szerkesztőként dolgozik - Facebook-posztjában azt írja, még színművészeti főiskolás évei alatt egy felette járó, rendezőszakos fiú rábeszélte, félmeztelenül mondjon el neki egy szöveget egy próbafelvételhez. 

A bejegyzés szerint a fiú azzal vette rá Sándor Erzsit, hogy belemenjen a megalázó helyzetbe, hogy azt mondta neki: "a színész akkor veszíti el a gátlásait, ha a Keleti Pályaudvaron egy hintaszékben is képes meztelenül elmondani egy monológot". A fiatal színésznő megijedt, hogy ha nem képes a rendezőpalánta lakásán egy hintaszékben levetkőzni, akkor bizonyára pályaalkalmatlan, így végül elvállalta a felvételt. 

Nagyon nagy kínban félmeztelenül ültem a kamerája előtt, motyogtam valami hülyeséget, ő nézett, instruált és talán készített is felvételt, ezt nem tudom. Csak azt, hogy végtelenül kiszolgáltatottan vártam, hogy ez az egész elmúljon és kimehessek a lakásból.

– írja Sándor Erzsi, aki saját bevallása szerint a mai napig érzi "azt a halálos kínt, amit ott a hintaszékben félmeztelenül eltöltöttem nála egy kamera előtt, hogy megfeleljek, mint színésznő". 

Rovatok