Index Vakbarát Hírportál

Andacs Botond az Index kiadójának új vezetője

2017. november 16., csütörtök 15:12

Andacs Botond veszi át november 20-ától a kiadó irányítását, miután távozik a cégtől Pusztay András vezérigazgató. Andacs Botond közgazdász, médiaszakember, pályáját 2001-ben kezdte újságíróként, majd több internetes szolgáltatás termékmenedzsere, az utóbbi időben többek között a port.hu programportál vezetője.

„Maximálisan bízunk Botond médiavállalat-irányítási tapasztalatában és korábbi eredményeiben. Vezetésével az Index marad, ami eddig: a magyar internet meghatározó, piacvezető tartalomszolgáltatója” – mondta a kinevezés kapcsán Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke.

Andacs Botond a kinevezésekor úgy fogalmazott: „Az a célom, hogy első számú hírforrásként, ahol a legtöbben követik a fontosabb eseményeket, a következő években is az Index határozza meg a hazai hírpiacot. Pozíciónk megerősítéséhez az Index alapértékeire, a szerkesztőség függetlenségére, az objektív és gyors hírszolgáltatásra, és a kiadótól megszokott, a hazai piacon úttörő tartalomszolgáltatási megoldásokra támaszkodunk”.

„Nagy várakozással tekintek a Botonddal való közös munka elé, hétfőtől a mi felelősségünk, hogy az Index olyan maradjon, mint most, vagyis mindenféle külső befolyásolástól mentes újság. Andrásnak sok sikert kívánok, mindig jó szívvel fogok rá, valamint azokra a nagyszerű indexes projektekre gondolni, amiknek közösen voltunk részesei az elmúlt években – mondta Tóth-Szenesi Attila, az Index főszerkesztője.

Pusztay András hét év után távozik az Indextől, a Sziget Szervezőiroda marketingkommunikációs igazgatójaként folytatja. A rövid ideig az Indexvideót vezető, majd 2011 szeptembere óta az Index.hu Zrt ügyvezető-, illetve vezérigazgatójaként a lapot irányító szakember más iparágban folytatja tevékenységét. „Életem egy meghatározó szakasza zárul ma le. Köszönöm az elmúlt évek közös munkáját és élményeit, és sok sikert kívánok minden munkatársamnak” – fogalmazott a búcsúzásakor. Andrásnak az Index teljes stábja nevében köszönjük az elmúlt évek munkáját, és telt házas sikereket kívánunk neki a jövőben.

Rovatok