Index Vakbarát Hírportál

Hazugságvizsgálattal bújna ki a zaklatási vádak alól a Törtetők sztárja

2017. november 24., péntek 11:48

Már több mint öt nő vádolja szexuális zaklatással Jeremy Piven amerikai színészt. November elején már beszámoltunk egy színésznő történetéről, aki arról beszélt, hogy a Törtetők című sorozat forgatásán Piven szexuális visszaéléseket követett el vele szemben. Azóta a Buzzfeed újabb áldozatokat szólaltatott meg, akik közül többen szintén arról beszéltek, hogy a Törtetők forgatásán érte őket zaklatás, de korábbi történetek is előkerültek. Piven továbbra is tagad, és egészen újfajta módszerrel igyekszik tisztázni magát.

Miután a Buzzfeed megkereste a színészt az újabb vádakkal kapcsolatban, Piven ügyvédei egy hazugságvizsgálat eredményét juttatták el a lapnak, amiben az olvasható: Piven átment a vizsgálaton, mikor tagadta, hogy bármikor is úgy fogdosta volna nők nemi szervét, hogy abba nem egyeztek bele.

Két nő történetét, Amy Meadorét és Tiffany Bacon Scourbyét név szerint is említette, és mindkét esetben határozottan tagadta a vádakat. Mint mondta, egyik eset sem történt meg, nem tudja, hogy miért találnak ki egyesek ilyen történeteket. Piven azt is mondta, hogy azért választotta ezt a módszert, mert a Weinstein-ügy után egyre több történet kerül napvilágra, és azokra kell koncentrálni, amik tényleg megtörténtek, neki pedig mindent meg kell tennie, hogy napvilágra kerüljön az igazság.

A Buzzfeednek Anastasia Taneie arról beszélt, hogy 23 évesen statisztált a Törtetők című sorozatban, és ekkor történt meg, hogy Piven falnak lökte, majd a mellét és a nemi szervét kezdte fogdosni. Mint mondta, azért nem beszélt korábban az esetről, mert félt, hogy senki sem hisz majd neki, és nem akart nagyobb ügyet csinálni az egészből, pedig ez volt a legszörnyűbb dolog, amit valaha át kellett élnie.

A cikk szerint Piven csak azért állt le, mert az egyik rendezőasszisztens épp arra sétált. Ezt követően Piven azt mondta az asszisztensnek, hogy távolítsa el a statisztát a forgatásról, mert rámozdult. A Buzzfeed megpróbált kapcsolatba lépni a sorozaton dolgozó asszisztensekkel, de végül egyik sem válaszolt a lap kérdéseire.

Az HBO az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy nálunk senki sem tett panaszt Piven viselkedésére, így nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, pedig nagyon komolyan veszik a szexuális zaklatási ügyeket. Az mindenesetre beszédes, hogy a Buzzfeednek sikerült beszélnie Jason Rupe-pal, aki segített statisztákat szervezni a Törtetők című sorozat forgatásához 2009 és 2011 között, és ő több panaszról is hallott. Szerinte többen panaszkodtak arról, hogy szóban zaklatják őket, megjegyzést tesznek a külsejükre, illetve szexuális ajánlatokat tesznek nekik. Azt mondja, hogy ezt szóvá is tette a rendezőasszisztenseknek, hogy bizonyos színésznők nem térnek vissza a sorozat forgatására a folyamatos zaklatások után.  

Amy Meador arról beszélt, hogy 1995-ben zaklatta őt Piven, a saját otthonában. Mint a cikkben olvasható, a színésszel egy kávézóban ismerkedtek meg, ahol megbeszéltek egy későbbi randit is, amire azonban Piven nem ment el. Hónapokkal később viszont feltűnt a nő otthonában, és elnézést kért, amiért eltűnt, de arra fogta, hogy be kellett fejeznie egy másik nővel folytatott kapcsolatát. Meador azt állítja: ezután világosan tudtára adta Pivennek, hogy ha be is engedi, akkor sem lesz közöttük szex. Piven ebbe beleegyezett, majd miután tévét néztek, egy óra elteltével a nőre vetette magát, és a nő szerint Piven annál jobban felizgult, minél jobban ellenkezett vele. Meador történetét többen megerősítették a Buzzfeednek, hogy a 90-es években valóban beszámolt nekik erről.

Cassidy Freeman színésznő egy Instagram-posztban gyanúsította meg a színészt azzal, hogy szexuális ragadozóként viselkedett vele szemben.  Arról, hogy pontosan mi történt, bővebben nem beszélt, mikor a Hollywood Reporter kérdezte.

Tiffany Bacon Scourby a People magazinnak mondta el, hogy Piven egy tévéműsor felvétele után invitálta a szobájába, ahol először beszélgettek, majd a nő elmondása szerint az egyik pillanatban Piven leszorította őt a földre, elővette a nemi szervét, majd maszturbálni kezdett. El tudott menekülni a szobából, de a felsője ondó foltos lett. A taxiból azonnal értesítette egy ismerősét, aki a Buzzfeednek megerősítette az esetet, ahogy több másik ismerőse is. A lapnak eljuttatott közleményben azt írja: nagyon sajnálja, hogy az események után nem jött elő rögtön a történetével.

Rovatok