Index Vakbarát Hírportál

Sam Mendes a legjobb színházi rendező díját kapta Londonban

2017. december 4., hétfő 11:44

Sam Mendest választották az év legjobb rendezőjének az Evening Standard színházi díjainak átadásán vasárnap Londonban. A londoni napilap legtöbb díját Jez Buttleworth The Ferryman című darabja kapta, amely elnyerte a legjobb színmű díját is. A dráma egy észak-írországi családról szól, amelyet a múltja üldöz. A darabban játszó Tom Glynn-Carney a legjobb fiatal tehetség díját nyerte el, Sam Mendest pedig a dráma megrendezéséért jutalmazták.

A legjobb színész díját Andrew Garfieldnek ítélték oda az Angyalok Amerikában című darab felújításában nyújtott alakításáért. A politikai életben eltöltött 25 év után a színházba visszatérő Glenda Jacksont pedig a legjobb színésznőként ismerték el a Lear király címszerepéért. A Bat Out of Hell kapta a legjobb musical díját, míg a legjobb musicalben nyújtott alakításért a Dreamgirls-ben fellépő Amber Rileyt jutalmazták.

Az Evening Standard díjátadó gálájának műsorvezetői között színpadra lépett Anna Wintour, a Vogue főszerkesztője, Lin-Manuel Miranda, a Hamilton című musical alkotója és Cate Blanchett is.

Rovatok