Index Vakbarát Hírportál

Most különösen jó a Disney-nél dolgozni

2018. január 23., kedd 20:25

Robert Iger, a Disney ügyvezető igazgatója kedden bejelentette, hogy több mint 125 ezer alkalmazottjuk kap majd egyszeri, ezer dolláros bónuszt, emellett pedig a cég 50 millió dollárt invesztál egy, az alkalmazottaik számára indítandó oktatási programba – írja a Street Insider.

Büszke vagyok, hogy nagyjából 125 millió eurót költünk el az alkalmazottainkra, egyúttal elérhetőbbé tesszük a felsőoktatást az új program indulásával.

– mondta Iger, hozzátéve azt is, hogy mindig is abban hitt, hogy az oktatás a lehetőségek kulcsa, ami új ajtókat nyithat meg. Az ezer dolláros bónusszal együtt ennek mind rövidtávon, mind hosszútávon pozitív hatása lesz majd – vélekedett.

Az ezer dolláros bónuszhoz nem kell más, mint hogy ez év január elseje óta dolgozzanak a cégnél, illetve emellett Amerikában is lakjanak. Az oktatási program elsősorban az órabérért dolgozó alkalmazottaik számára lesz hasznos, nagyjából 88 ezren vehetik majd igénybe. Ennek keretein belül a résztvevők továbbtanulhatnak, vagy szakmai képzéseken vehetnek részt, akár olyanokon is, amiknek egyébként nincs köze ahhoz, amit a cégnél csinálnak. 

Ennek segítségével aztán fejlődhetnek a cégnél betöltött munkájukban, vagy a hosszútávú elképzeléseiket is megvalósíthatják, a Disney pedig a jövőben is támogatja majd a programot, évi 25 millió dollárral. A cég teljes munkaidős alkalmazottainak szóló oktatási pénzvisszafizetési programra ez a közlemény szerint nem lesz majd hatással.

Rovatok