Index Vakbarát Hírportál

Imádták Fischer Ivánt és a Fesztiválzenekart New Yorkban

2018. január 23., kedd 11:32

Tizenkét óra alatt elkapkodták a jegyeket a Budapesti Fesztiválzenekar első autizmusbarát koncertjére New Yorkban,  melyet itthon a  Nemzetközi Cseperedő Alapítvánnyal indítottak el három évvel ezelőtt . Az együttest másnap a telt házas Lincoln Center várta, majd történetükben szintén először Reykjavíkban léptek fel. A turné Athénban ért véget, a koncerteket mindenhol kitörő tapsvihar fogadta.

Több New York-i lap áradozott a magyar zenekar koncertjéről, az egyik kritikus például így írt: „Húsz éve írok zenekritikákat New Yorkban, a cikkeim száma lassan ezer körül mozog, ám kevés olyan döbbenetes élményben volt részem, mint a legutóbbi, Fischer Iván-féle koncert.” Majd hozzátette: „Állítom, hogy ez volt az évad eddigi legjobb koncertje.”

A magyar közönség január 23-án hallhatja utoljára a programot a Müpában. A Fesztiválzenekar legközelebb február 4-én játszik a Müpával közös szervezésű zenei maratonján, melynek központjában idén Bernstein és az amerikai zene lesz. Már csak néhány koncertre maradtak jegyek, hangversenyenként mindössze 990 forintért.

Rovatok