Index Vakbarát Hírportál

Nemierőszak-kísérletről és zaklatásról vallott Détár Enikő

2018. február 27., kedd 09:08

Színművészeti főiskolásként sokat stoppolt az országban Détár Enikő, és az egyik ilyen alkalommal, még a 80-as években megpróbálták megerőszakolni - mondta el a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színésznő a Blikknek.

"Késő este volt, és útközben elaludtam. Arra riadtam fel, hogy állunk, és ez a beteg ember meg akar erőszakolni. Ez végül nem sikerült neki, mert minden erőmet összeszedve ellenálltam, valahogy kievickéltem az autójából, de végig halálfélelmem volt, és utána is azt hittem, átmegy rajtam a kocsijával. Olyan sokkot kaptam, hogy a rendszámot, míg élek, nem felejtem el" - mondta.

A színésznő hozzátette: "Azon a borzalmas éjszakán nagy lökést kapott a magabiztosságom", amire szüksége is volt, mert elmondása szerint később, már színészként is több kolléga tett neki "hatalmi helyzetből félreérthetetlen ajánlatokat", de hogy kik, azt nem akarta elárulni.

"Olyan, szakmán belüli szexuális túlkapás célpontja is voltam, amelynek volt böjtje. Miután a »lehetőséget« visszautasítottam, oda többet »nem kellett« mennem dolgozni" - mondta, hozzátéve, ilyesmire nemcsak fiatalkorában, de férjezett anyukaként is volt példa. "Az viszont sajátos elégedettséggel tölt el, hogy megtapasztalhattam azon kollégák respektjét, akiknek a szexuális ajánlatát elutasítottam."

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok