Index Vakbarát Hírportál

Alföldi Róbert zsarnokként nyerhet díjat a POSZT-on

2018. március 19., hétfő 12:03

Nyilvánosságra hozták a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját. 

A listában ezúttal öt határon túli produkció kapott helyett, mellette még öt vidéki és négy budapestit válogattak be.

A slágerdarab egyértelműen A kaukázusi krétakör, ami három különböző rendezésben is (Anca Bradu – Szigligeti Színház, Nagyvárad; Székely Kriszta – Katona József Színház, Budapest; Szőcs Artur – Miskolci Nemzeti Színház) bekerült a válogatásba. A pesti Katona volt az egyetlen, aminek sikerült két előadással is bekerülnie a programba, a Forte Társulat pedig az egyetlen független színház a jelöltek között.

Jelölést kapott a Radnóti Színház III. Richárd című darabja is, amit Andrei Șerban rendezett Alföldi Róberttel a főszerepben. A darabbal kapcsolatban interjút is készítettünk a rendezővel.

A programot, Regős János, színpadi szerző, szakíró, színész, rendező, a Szkéné Színház igazgatója 1979 és 2010 között (és választott segítője, Balog József, a MASZK egyesület elnöke), valamint Térey János, író, költő, drámaíró, műfordító (és választott segítője, Bazsányi Sándor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészkara esztétika szakának megbízott tanszékvezetője) állította össze. A 2017. március 1. és 2018. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi premierek közül az alábbi 14 előadást választották ki a POSZT-ra:

Rovatok