Index Vakbarát Hírportál

Horogkereszttel ingyen, sárga csillaggal pénzért lehetne színházba menni

2018. április 18., szerda 11:09

Különös és ellentmondásos akciót hirdetett április 20-ára a konstanzi színház. Ekkor mutatnák be Tábori György (George Tabori) magyar drámaíró Mein Kampf című, Adolf Hitler fiatalkorát szatirikusan bemutató darabját. A színház pedig közölte: ingyen vehet részt a bemutatón, aki horogkeresztet visel, aki pedig megveszi a jegyet, attól azt kérik, viseljen sárga csillagot, hogy "kifejezze szolidaritását a nácik barbarizmusával szemben".

A Németországban is tiltott önkényuralmi jelképnek számító horogkeresztes akció - amelyet ráadásul Hitler születésnapjára hirdettek meg - sokakban felháborodást váltott ki, a helyi Német-Izraeli Közösség és a Judeo-Keresztény Közösség is bojkottot hirdetett, hiába állítja a színház, hogy az akció célja a figyelemfelhívás arra, "milyen könnyen megvesztegethetőek az emberek" - írja a Local.de.

Az ügyben így vizsgálat indul, közölte a helyi ügyészség. A vizsgálat célja megállapítani, hogy az akció belefér-e még a művészi szabadság kategóriájába, vagy már törvénysértő.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok