Index Vakbarát Hírportál

Luc Bessont szexuális erőszakkal vádolja egy színésznő

2018. május 19., szombat 21:06

Egy színésznő, aki már két filmnél is együtt dolgozott Luc Bessonnal, a francia rendezővel, feljelentést tett a párizsi rendőrségen szexuális zaklatás miatt a rendező-producer ellen, írja a Variety.com. Az ügyben eljárás indult. A színésznő nem szerette volna, hogy kiderüljön a neve, de a lapnak megerősítette a feljelentés tényét, míg a rendőrség megtagadta, hogy kommentálja a híreket.

A színésznő elmondta Varietynek, hogy az eset múlt csütörtökön, május 10-én történt a Bristol Hotelben, a párizsi Champs-Élysées közelében, ahol egy találkozójuk volt. A feljelentést pénteken tette. A lap nem érte el a színészt, de jogi képviselője annyit közölt, hogy Besson kategorikusan tagadta az ellene felhozott vádakat. Annyit elmondtak, hogy régóta ismeri a színésznőt Besson, és soha nem viselkedett vele helytelenül.

nydailynews.com azt írja, a 27 éves színésznő a rendőrségi feljelentésében elmondta, hogy a rendező drogot tett a teájába, és erőszakoskodott vele, míg ő magatehetetlen volt. Meghallgatásakor azt állította, hogy két éve van intim kapcsolata az 59 éves rendezővel.

A Variety szerint Franciaországban a #metoo mozgalom, kampány megjelenése óta keringenek Bessonnal kapcsolatban szexuális zaklatással kapcsolatos pletykák. 

Rovatok