Index Vakbarát Hírportál

Az igazgató szerint nem volt cenzúra letiltani Alföldi Róbert előadását Pécsett

2018. május 30., szerda 11:42

Bár Vincze Balázst, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét többen próbálták szóra bírni, miután indoklás nélkül letiltatta az Alföldi Róbert főszereplésével készült, Igenis, miniszterelnök úr! című, már jóval korábban meghirdetett előadást, de eddig nem nyilatkozott. A 24.hu kérdéseire végre válaszolt.

Vincze - aki egyébként nem volt mindig politikai végrehajtó, sőt, a Pécsi Balett egykori művészeként cenzúrázott más művészeket - először is kikérte magának, hogy a riporter cenzúrának nevezte azt, hogy politikai okokra hivatkozva letiltott egy színházi előadást.

Nézze, nem véletlenül nem nyilatkoztam eddig a sajtónak, ugyanis nem érzem úgy, hogy különösebben magyarázkodnom kellene azért, hogy az intézményt nem engedem át egy politikai aktivistának"

- tette hozzá. Arra a kérdésre, ugyan miért lenne politikai aktivista egy előadásban színészként fellépő művész, azt felelte:

Alföldi a megítélésem szerint gyakran túllép a művészet keretein, aktivistaként működik."

Vincze szerint ő csak azért kényszerül magyarázkodni, mert "hisztérikus" a politikai közhangulat, de vállalja, hogy az előadás letiltása a saját döntése volt. Vincze azzal is próbálja menteni a helyzetet, hogy Bödőcs Tibor humorista estjét nem tiltotta le, pedig "ő aztán keményen kritizálja a kormányt". De szerinte az egyébként nem Alföldi által rendezett, egy ismert angol tévésorozatból készült, öt éve bemutatott előadás játszásával a Zsolnay színháza "kampánynak" adott volna otthont.

Alföldi a 24.hu megkeresésére annyit mondott: "No komment."

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok