Index Vakbarát Hírportál

Csillagok, E.T. és a Potter-fiú - újabb komolyzenei koncert az Indexen élőben

2018. június 29., péntek 18:26

Filmzenét hallgatni jó. Jó,  mert felidézi ez emberben azt hangulatot, felkelti azokat az érzéseket, amiket akkor érzett, amikor a filmet látta. Persze ha a Cápa alatt végig rettegett, akkor a fenti tétel menten megdől, de tegyük fel, hogy mindenki úgy volt vele, hogy oké, gumicápa, NEM ESZI MEG A SZŐKENŐT. Ha filmzene, akkor nekem Michael Nyman (Zongoralecke), Hans Zimmer (A szikla) és persze John Williams ugrik be először, és esküszöm, nem azért említettem Williams, mert a ma esti élő koncerten az ő művei hangzanak el, hanem mert megkerülhetetlen.

Bármilyen idő is lesz péntek este, a koncertet élőben nézhetik az Index Facebook-oldalán vagy a címlapon is. Ebben a dobozban fog elindulni a koncert, pontban negyed nyolckor:

A nevét ugyen kevesebben ismerik, mint az olyan filmekhez írt darabjait, mint a Star Wars, az Indiana Jones vagy a Harry Potter. Ő a filmtörténet legsikeresebb zeneszerzője (pl. 51 Oscar-jelölés mellé 5 díj), a Cápától a Supermenig ikonikus filmek mindenki által egy csapásra felismerhető témáit jegyzi.  A ma esti koncerten ezek a művek hangzanak majd el:

A témák megszólaltatását az Óbudai Danubia Zenekar vállalta magára, karmesterük Hámori Máté, mi pedig jó szórakozást kívánunk hozzá.

Rovatok