Index Vakbarát Hírportál

Nagy vihart kavart a belga modell Siratófalnál készült meztelen képe

2018. június 29., péntek 00:09

Nem fogadták egy karosszérialakatos-műhely lelkesedésével a belga modell, Marisa Papen művészetét Izraelben. A Siratófalra néző háztetőn meztelenül pózoló művész vélhetően eredeti szándéka szerint rendesen felkorbácsolta a kedélyeket. A Siratófal rabbija, Shmuel Rabinovitch az incidenst mélyre szántónak és siralmasnak nevezte, amivel megsértették a hely szentségét, és azokat a vallásos embereket, akik felkeresik a szent helyet.   

No Complaints. From my series “Road To Liberation” with @marisapapen.for.real. Wailing Wall, Jerusalem. 1/1 fine art print 80x120cm available via @frankrosestore.

Mathias Lambrecht (@mathlambrecht) által megosztott bejegyzés,

A művésznek nem ez volt az első provokatív megnyilvánulása, tavaly Egyiptomból tiltották ki, miután Luxorban egy ősi templomnál pózolt meztelenül. Honlapján Papen azt írja, hogy pont ez az incidens volt az, ami arra késztette, hogy tovább borzolja a kedélyeket a politika és vallás mentén egy olyan világban, ahol a szabadság lassan luxuscikknek számít. 


A 3 napos útját utazását szándékosan az állam alapításának 70. évfordulójára, valamint a Jeruzsálemben megnyitott, és nagy vihart kavart amerikai nagykövetség megnyitására időzítette. 

(via BBC)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nagy vihart kavart a belga modell Siratófalnál készült meztelen képe

A művészi ambíciókkal készült kép a Siratófal rabbija szerint sérti a hely szentségét, és a vallásos embereket.

1290 · Jun 29, 2018 12:09am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok