Index Vakbarát Hírportál

Buszmegállóba küldte Chuck Norrist az Index szerkesztője

2018. július 3., kedd 14:13

Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat idei végeredményét. A múlt évhez hasonlóan 2018-ban is húsz pályaművet választott ki a zsűri, amelyeket hamarosan a busz- és villamosmegállókban olvashatunk majd, Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken.

Idén viszont még a tavalyinál is sokkal többen pályáztak a szervező reklámcégnél, a JCDecaux-nál: míg tavaly 2500, addig idén 3800 novella közül választották ki azokat, amelyeket bárki elolvashat majd ugyanott, ahol máshol csak reklámokat látni. 

Az első helyezett Ecsédi Orsolya Lakásétterem című műve lett, a második Till Zsóka Fékezett habzása, a harmadik pedig Balázs Attila Szoboravatás című írása; a dobogósok 300, 200 és 100 ezer forintos díjat kapnak. Ecsédi Orsolya eddig ifjúsági regényeiről és meséiről volt ismert. A második helyezett Till Zsóka ellenben sohasem írt: neurológusként dolgozik. A harmadik helyezett Balázs Attila egy PR-ügynökség marketingese jelenleg, korábban viszont nyelvészetet tanult.

Az eredményhirdetésen az első három helyezett pályaművét Mácsai Pál színművész olvasta fel. Idén különdíjat is kiosztottak: a Líra Kiadó elismerésében Pölzman Péter Tájékoztató című írása részesült. A szerző idegenvezető és háromgyermekes apuka, aki saját bevallása szerint lopott órákban szokott írni.

Ahogy tavaly is, az Index főszerkesztő-helyettese, Haász János idén is a legjobb 20 pályázó közé került, novellája lent olvasható. Haász Ő lehetne az, hogy Chuck Norris című műve egy nehéz munkahelyi nap utáni kocsmázásról és egy kötekedésről szól. Haásznak egyébként tavaly jelent meg első saját verseskötete.

A húszas shortlist szerzői között ott van még a Jégkorszak együttes szövegíró-dalszerzőjeként ismert Hó Márton, Kőrössy P. József erdélyi költő vagy Kocsis M. Brigitta televíziós műsorvezető is. A legjobb művekre a közönség is szavazhat július 17-éig a novella.jcdecaux.hu oldalon.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok