Index Vakbarát Hírportál

A Városligetben nem lehetett, de találtak új helyszínt az ARC plakátkiállításnak

2018. augusztus 5., vasárnap 20:36

Az elmúlt hónapokban több kezünkön tudjuk csak megszámolni, hány budapesti területtel és kezelőjével próbálkoztunk a 18. ARC kiállítás lehetséges helyszíneként. Pont olyan adottságokkal rendelkező lehetőség, mint a hagyományos helyszínünk, a Városliget és környéke egy sem akadt, és hát a döntéshozókkal – már a kommunikáció – sem egyszerű manapság. Viszont most már elmondhatjuk, hogy van egy városrész és annak vezetősége, amely első pillanattól fogva pozitívan és együttműködően állt az ARC kiállítás ügyéhez. (Ezt ezúton is köszönjük a több százezer ARC kiállítás néző és kedvelő nevében!) Így ma már nyugodtan leírhatjuk, hogy az idei ARC kiállítás is – szinte – 100%, hogy Zuglóban lesz!

- olvasható a plakátkiállítás Facebook-oldalán.

Mi is megírtuk, hogy a Liget-projektre és a mélygarázsépítésekre hivatkozva a főváros idén először nem engedélyezte, hogy szokás szerint az - azóta lezárt - Ötvenhatosok terén rendezzék meg az ARC plakátkiállítást. Hogy a döntésnek volt-e politikai felhangja, volt-e köze az utóbbi években gyakoribbá váló kormánykritikus pályaművekhez, nem tudni, mindenesetre az tény, hogy a sok próbálkozás után végül egy olyan helyszínt sikerült találni, ahol nem fideszes az önkormányzat vezetése: Zugló polgármestere Karácsony Gergely.

Pontos információ még nincs az új helyszínről: "A kerületen belüli, új, konkrét helyszínnel kapcsolatban már egy ideje zajlik az önkormányzat döntés-előkészítése. Nagyon bízunk benne, hogy a jövő héten esedékes, hivatalos döntés után már beszélhetünk a kiállítás idei, új területéről is!" - olvasható az ARC oldalán.

Az idei kiállítás címszava az "Unfake! - Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!" lesz. A szervezők szerint napjainkban különösen nagy problémát jelent, hogy a minket körülvevő valóságot megannyi álvalóság igyekszik elfedni. 

(Borítókép: ARC/Facebook)

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok