Index Vakbarát Hírportál

A Titanicot és a Queen musicalt is meg lehet nézni jövőre Szegeden

2018. augusztus 6., hétfő 20:55

Idén még két bemutató hátra van a Szegedi Szabadtéri Játékok programjából, de mivel ezekre már két hete minden jegy elfogyott, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy már most meghirdetik a 2019-es évad műsorát és elkezdik árulni a jegyeket is, írta az MTI.

A jövő évi programban hat saját produkció mellett 2 vendégjátékot lehet majd megnézni.

A szokásosnál egy héttel hamarabb kezdődik majd a fesztivál, június 21-én lesz az első nap, ekkor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Hullámzó világ című produkcióját lehet megnézni. Ez Rózsa Sándorról és a 140 éve történt szegedi árvízről szól.

Összesen négyszer lehet majd megnézni a Queen-musicalt, a We Will Rock You-t, aminek első előadása június 28-án lesz. Július 12-én és 13-án a Szerelmes Shakespeare című film színpadi változata szerepel a műsorban, ezt Szirtes Tamás rendezte.

80 éve mutatták be először a Dóm téren Verdi Aidáját Nádasdy Kálmán rendezésében, ennek apropóján most újra meg lehet nézni az operát, július 26-án és 27-én. Itt lesz a magyarországi bemutatója a Tony-díjas Titanic musicalnek, amit augusztus 9-től játszanak majd. 

Emellett a szervezők elmondták, hogy a Dóm téri színpad fejlesztése lényegében befejeződött, de a felújítás folytatódik, a következő években le akarják cseréni a a több mint 25 éves lelátórendszert. Növekszik is a fesztivál, mert befejeződött az Újszegedi Szabadtéri Színpad felújítása. Ez Moliere Don Juanjával nyit július 19-én, majd Brecht Koldusoperáját mutatják be itt augusztus 2-án. A szervezők célja, hogy az 1200 férőhelyes újszegedi színpad a Dóm tér művészi lehetőségeivel egyenértékű játszóhellyé váljon.

 

Rovatok