Index Vakbarát Hírportál

Asia Argento elismerte, hogy lefeküdt a vádlójával

2018. október 1., hétfő 15:12

Elismerte Asia Argento olasz színésznő és rendező, hogy szexuális kapcsolata volt a fiatal amerikai színésszel, akinek a The New York Times értesülése szerint nagy összeget fizetett egy peren kívüli egyezség keretében, írja az MTI. A 42 éves színésznő, a szexuális zaklatások ellen küzdő MeToo-kampány egyik legismertebb arca. Argento eddig tagadta, hogy öt éve egy kaliforniai szállodában szexuális kapcsolatot létesített az akkor 17 éves Jimmy Bennett-tel. Augusztus végén a TMZ már nyilvánosságra hozott egy olyan chat-üzenetet, amelyben maga Argento írta, hogy lefeküdt a fiúval, de a színésznő mindeddig nem ismerte el a kapcsolatot.

A La 7 olasz tévén vasárnap este sugárzott interjúban viszont elmondta, hogy találkozott szállodai szobájában Bennett-tel, hogy felkészítse őt egy meghallgatásra, közben azonban a fiatal színész "rávetette magát". Elmondása szerint Bennett ezután még hónapokig kínozta szexuális tartalmú videókkal, a férfi a megszállottja lett. Állítása szerint nem tudta, hogy Bennett még fiatalkorú, sem azt, hogy Kaliforniában 18 év a beleegyezési korhatár.

A ma 22 éves Bennett 2004-ben gyermekszínészként ismerte meg Argentót, játszott A szív csalfa vágyai című filmben, amelyben Argento az anyját alakította és a filmet is ő rendezte. Bennett az újságcikk szerint korábban jogi lépéseket tett, hogy beperelje Argentót, aki mindeddig azt állította, hogy csupán barátság kötötte a fiatal színészhez.

Benett korábban 380 ezer dollár kártérítést követelt a színésznőtől, aki szerint ezt néhai barátja, a tévés sztárséf, Anthony Bourdain fizette ki. Mint fogalmazott: Bourdain nagyon vigyázott a hírnevére, és vállalta, hogy anyagilag segíti Bennettet, azzal a feltétellel, hogy többé nem avatkozik bele az életükbe. Bourdain júniusban Franciaországban öngyilkosságot követett el. A sztárséf kiállt Argento mellett, miután a színésznő szexuális erőszakkal vádolta meg Harvey Weinstein filmmogult. A színésznő most azt mondta, hogy Bourdain júniusi halála után leállt a kifizetéssel, amely részletekben történt, mert nem értett egyet azzal.

A botrány miatt Argento elveszített több felkérést és meghívást, kirúgták például az X-Faktor televíziós tehetségkutató olasz változatának zsűrijéből.

Rovatok