Index Vakbarát Hírportál

Napirenden az előadóművészeti tao megszüntetése

2018. október 24., szerda 17:21

Az ATV több forrása is megerősítette az Index korábbi értesülését: valóban megszüntetheti a kormány az előadóművészetek taóját.

Az atv.hu kormányközeli forrásoktól megtudta, hogy a szerdai kormányülés utolsó napirendi pontja lesz a döntés az előadóművész-szervezetek, színházak TAO-támogatásának a megszüntetéséről szóló javaslatról.

Tállai András PM-államtitkár elmondta: kormányzati szinten már napirenden van, hogy áttekintsék az előadóművészek/színházak TAO-támogatásának megszüntetését. Egy másik magas rangú forrás arról beszélt, hogy az előterjesztés szerint a mostani rendszer megszűnne, a jövőben az EMMI oszthatná az előadóművészi-kulturális pénzeket, valószínűleg pályáztatás útján.

Az Indexen – kulturális és színházi forrásokra hivatkozva – vasárnap írtunk arról, hogy a kormány jelenlegi formájában megszüntetné az előadóművészetek tao-támogatását, ami több színház működését is veszélyeztetheti. Volt olyan forrásunk, aki már akkor úgy tudta, hogy akár szerdán teljesen eltörölhetik ezt a bevételi formát. Az erről szóló cikkünket erre olvashatja.

Rovatok