Index Vakbarát Hírportál

Elárverezik Michael Jackson legendás fekete dzsekijét

2018. október 28., vasárnap 20:16

Elárverezik azt a dzsekit, amit Michael Jackson első önálló, Bad című turnéján viselt a színpadon 1987-1988-ban, a hírt a Julien's aukciósház jelentette be – írja az MTI.

Mélyen a zsebbe kell nyúlnia annak, aki szeretné megkaparintani a kultikus ruhadarabot.

A kabát hátán ezüst színű, vízálló tintával szerepel az énekes aláírása is, a legendás dzseki a becslés szerint akár 100 ezer dollárért, vagyis mintegy 28,5 millió forintért is elkelhet.

De azon sem lepődnénk meg, ha valaki többet fizetne érte.

A sokféle csattal, pánttal és cipzárral díszített fekete kabát az énekes legendás ruhadarabjainak egyike. A másik, a Thriller című dalának videójában viselt piros dzseki egy 2011-es árverésen 1,8 millió dollárért cserélt gazdát.

Michael Jackson azok közé a hírességek közé tartozik, akiknek relikviái a legkeresettebbek a világon, mióta 2009-ben, ötvenéves korában váratlanul, gyógyszer-túladagolásban elhunyt. A Bad-dzseki eddig  Milton Verret texasi üzletember tulajdonában volt,  övé a piros Thriller-dzseki is, melyet a jótékonyságáról ismert Verret gyermekkórházakba szokott magával vinni, ezt a darabot azonban nem adja el.

New Yorkban a novemberi aukción licitálni lehet majd ezen kívül Bob Dylan, Paul McCartney, Eric Clapton, valamint a U2 két zenésze, The Edge és Bono egy-egy elektromos gitárjára, melyek egyenként 20-50 ezer dollárért kelhetnek el.

Az árverés bevételének egy részét a zenészek egészségügyi ellátásáról gondoskodó MusiCares jótékonysági szervezet kapja.

Rovatok