Index Vakbarát Hírportál

Kulka János januárban visszatér a színpadra

2018. november 6., kedd 21:47 | aznap frissítve

2019 januárjában, több mint két és fél év kihagyás után januárban visszatér a színpadra Kulka János – vette észre az Infostart.

A színész a Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoport január végi bemutatójában tér vissza a Trafóban, ahol Móricz Zsigmond Árvácska című regényének Ördög Tamás által rendezett adaptációjában játszik majd.

A színdarabot január 31-én, és február 1-jén lehet majd megtekinteni, más időpontokról nincs szó, de már ez is meglepő azzal együtt, hogy Kulka augusztusban a stroke utáni első interjúban arról beszélt, soha többet nem szeretne színpadra állni.

Kulka János két és fél évvel ezelőtt kapott stroke-ot, ami többek közt a beszédét is érintette, az agyvérzés következtében ugyanis a beszédközpontja is sérült. A színész azóta logopédusa segítségével mindent újratanult, ennek nehézségeiről több interjúban beszélt korábban. 

Kulka aztán október végén Ady Endre négysoros, Bajvívás volt itt című versét mondta el a 24.hu videósorozatában, amit a költő halálának századik évfordulójára készítettek. Ez volt egyébként az első szereplése színészként a betegsége óta, már ha nem számítjuk az X - A rendszerből törölve című filmet, ahol egy nem szöveges mellékszerepben volt látható.

Rovatok