Index Vakbarát Hírportál

Újra megnyit a legendás Metro Klub Budapesten

2019. február 7., csütörtök 11:47

Metro Club Theatre néven nyitott meg újra Budapest legendás szórakozóhelye, a Metro Klub. A Metro az 1960-as években a magyar beat fellegváraként vált ismertté. Itt alakult meg a Metro együttes Zorán vezetésével. A Dohány utcai klub február 8-án pénteken nyílik meg újra, Revolution és DJ Nash zenél a nyitóbulin.

A Metro Klub épülete 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruházként, és csak közel ötven évvel később alakult át szórakozóhellyé. A kettes metrónak eredetileg 1953-ra kellett volna elkészülnie, de az építkezést le kellett állítani. A munkálatokat 1963 novemberében kezdték újra, és egy minisztertanácsi határozat értelmében tíz év állt rendelkezésre a befejezésig. Az építőmunkásoknak szerettek volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni. Így költözött ide - és innen kapta a nevét - a Metro Klub, ami hamarosan a magyar beatmozgalom központja lett.

A legendás szórakozóhely már az 1970-es évek elején megszűnt, helyén volt sportbolt, rendezvényterem, butik, az utóbbi időben pedig a fölötte található Bazar Hostelhez kötődő kávézó működött benne. A szocializmus korából származó portált a neonfelirattal a legutóbbi felújítás során, 2009-ben leszedték, hogy előbukkanjon a játékáruház eredeti földszinti épületképzése, ezért ez már nincs meg.

A klub néhányszor próbaképpen már kinyitott az utóbbi időben, de a hivatalos megnyitót most pénteken rendezik. 

Rovatok