Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra jön Charlie Hunnam kedvenc férfijogi aktivistája

2019. április 10., szerda 10:17

Hamarosan Budapesten fog előadást tartani Jordan B. Peterson, a YouTube egyik legnépszerűbb sztárprofesszorra és a nyugati világ talán legvitatottabb véleményvezére. A 12 szabály az élethez kanadai szerzője a májusi Brain Bar egyik meghívott vendége lesz.

Peterson a Torontói Egyetem pszichológia tanszékének professzoraként eleinte csak kisebb tömegeket ért el, a YouTube-ra feltöltött videói révén azonban idővel valódi sztárrá vált, akinek csatornáját ma már több mint kétmillióan követik – és akinek legalább ennyi kritikusa is van.

Jordan B. Petersont a kritikusai elsősorban nőgyűlölőnek és kirekesztőnek tartják, közönsége azonban a szólásszabadság harcosaként, valamint a polkorrektség kritikusaként tiszteli. Peterson életvezetési tanácsait főleg férfiak követik, rajongói között van például Charlie Hunnam, a Sons of Anarchy sztárja is.

Peterson most először lép majd közép-európai közönség elé.

Brain Bar vendégei között van még Maye Musk, Elon Musk modellként is jegyzett édesanyja, Jack Horner, az Egyesült Államok egyik legismertebb őslénykutatója, aki tudományos tanácsadóként működött közre a Jurassic Park-filmekben, Sherin Khankan, Skandinávia első női imámja, valamint Fábián Sára, az Amigos a Gyerekekért Alapítvány alapítója is.

Rovatok